Arbuusi-feta salat maasikate ja mündiga

Kuuele-kaheksale

Sega mõnusalt arbuusine värske salat kokku vahetult enne söömist, et see oleks värske ja krõmpsuv. Lisa ka suviseid marju – maasikaid või vaarikaid või mustikaid. Ka sõstrad sobivad hästi. . .

1 pott rooma salatit
200 g kirsstomateid
200 g maasikaid või vaarikaid või mustikaid
1 peotäis värsket münti
1 kg arbuusi (või melonit)
200-300 g fetat
Oliiviõli
Musta pipart
2-3 sl meelepäraseid seemneid, nt seesami- ja kõrvitsaseemned

Pese salatilehed ja tükelda näppude vahel salatipõhjaks. Poolita tomatid ja maasikad. Haki enamus mündist, pane osa väiksemaid lehti kaunistamiseks kõrvale. Koori arbuus ja lõika tükkideks. Laota arbuusitükid, tomatid ja maasikad salatile. Murenda peale fetatükid. Jahvata üle musta pipraga ja puista peale seemneid. Kaunista mündiga ning naudi kohe.

Purgimaius maasikatega

Neljale-kuuele
 

15 minutiga saad valmis maitsvad magustoidud, mida on mugav kaanega purkides õue kaasa võtta. Neid võiks hoida serveerimiseni külmas!

150 g Digestive küpsiseid

2 dl vahukoort

600 g kohupiimapastat

200 g kondenspiima

2 banaani

200 g värskeid maasikaid

Kaunistuseks: värskeid maasikaid ja küpsisepuru

Purusta küpsised sõrmede vahel. Vahusta koor. Sega kondenspiim ja kohupiim omavahel, seejärel tõsta vahustatud koorega segamini.

Vajuta maasikad ja banaan kahvliga peeneks või tükelda. Tõsta purkide põhja pooled küpsistest, sellele pool maasika-banaanisegust ja pool kohupiimavahtu. Korda kihte ja kaunista maasikate ja vähese küpsisepuruga. Pane kaaned peale ja tõsta serveerimiseni külma!

Marja-kamasmuuti

Kolmele-neljale

Kosutav kamasmuuti valmib kiirelt ja teeb kõhule pai.

500 ml keefirit või maitsestamata jogurtit

150 g vaarikaid, maasikaid ja mustikaid

2 sl kamajahu

2 sl suhkrut

Sega kõik ained blenderis või vahusta sauseguriga. Vala klaasidesse ja maiusta kohe.

 
Väike smuutitort

Sama värske ja hea kui maasika-banaanismuuti, on ka see väike smuutitort. Maitseb kõige paremini valmistamispäeval. Kui maasikahooaeg läbi, kasuta tordis vaarikaid, mustikaid või siis hoopis hapukaid sõstraid.

Põhi:

2 müslibatooni (à 50 g)

40 g võid

Täidis:

400 g maasikaid (mustikaid või vaarikaid)

2 suurt banaani

8 želatiinilehte

0,5 sidruni mahl

200 ml kookoskoort

1 dl vahtrasiirupit

Kaunistamiseks: värskeid marju

Purusta põhja tarvis müslibatoonid, sega sulatatud võiga. Vooderda 20 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga ja suru müslisegu vormi põhjale. Tõsta täidise tegemise ajaks külma. Kui kasutad suuremat vormi, tee katteosa topeltkogustega.
Katte valmistamiseks pane želatiinilehed 5 minutiks külma vette. Pressi poolest sidrunist mahl. Kuumuta mahl keemiseni. Tõsta tulelt ja sulata kuivemaks pigistatud želatiinilehed mahlas. Lase segul pisut jahtuda.
Purusta banaanid ja maasikad kannmikseris või köögikombainis. Lisa siirup ja kookoskoor, sega läbi. Nirista hulka veidi jahtunud želatiinisegu, sega taas läbi. Kalla täidis vormi müslipõhjale. Pane tort neljaks tunniks kuni üleöö külma. Kaunista vahetult enne serveerimist värskete marjadega.

Maasikamuffinid

2 muna

2 dl suhkrut

2 dl maitsestamata jogurtit

5 dl nisujahu

2 tl küpsetuspulbrit

2 tl vanillisuhkrut

300 g maasikaid

Kaunistamiseks pärlsuhkrut

Vahusta munad suhkruga. Sega hulka sulatatud ja jahutatud või ning jogurt. Teises kausis sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja vanillisuhkur. Sega jahusegu ettevaatlikult munasegu hulka. Tükelda maasikad ja sega lõpuks hulka. Täida 12 muffinipanni pesad taignaga. Raputa peale pärlsuhkrut ja küpseta 200kraadises ahjus umbes 15-20 minutit.