Vaja läheb:

5 dl keefirit või hapupiima
5 dl suhkrut
7 dl nisujahu
1 sl söögisoodat
3 tl jahvatatud nelki
3 tl kaneeli
1,5 dl pohlamoosi
150 g võid

Toorjuustuglasuur:
400 g maitsestamata toorjuustu
3 dl tuhksuhkrut
1 tl vanillsuhkrut

Pane keefir või hapupiim ja suhkur suurde kaussi. Sega hulka omavahel ühendatud kuivained (jahu, sooda, nelk ja kaneel). Seejärel sega hulka pohlamoos ja sulatatud või. Laota tainas kõrgete servadega suurele, küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200kraadises ahjus 30-40 minutit. Kontrolli tikuga küpsust. Lase valmis koogil jahtuda. Glasuuri valmistamiseks sega toasoe toorjuust tuhk- ja vanillsuhkruga. Kata pehme piparkook glasuuriga ja joonista kahvliga muster peale. Soovi korral puista üle kaneeliga ja kaunista marjadega.