Pehmed tšilli-šokolaadikoogid
Ka magus või olla tervislik. Siinsed sokolaadikoogid just seda ongi - tavapärase jahu asemel hoopis kikerhernestega.
12 tk
Vaja läheb:
120 g võid
300 g tumedat šokolaadi
2 purki (kokku 440g) konservkikerherneid
4 muna
1,5 dl suhkrut
0,5 tl tšillihelbeid
1 dl kuivatatud jõhvikaid
¼ tl soola
1 tl vanillisuhkrut
1 mahesidruni või -apelsini riivitud koor
1 tl küpsetuspulbrit
Kuumuta ahi 200 kraadini. Sulata või. Pintselda õhukeselt väikeste muffinivormide ääred ja põhjad sulavõiga. Ülejäänud või sisse puista tükeldatud šokolaad ning sega kuni selle sulamiseni. Vajadusel kasuta täiendavalt lisakuumust, kuid ole hoolas, sest liiga tugev kuumus võib šokolaadi tekstuuri tükiliseks muuta.
Mõõda kannmikseri või köögikombaini sisse järgmised ained: sõelal külma veega uhutud kikerherned, munad, suhkur, tšilli, sool ja teised maitseained. Mikserda, kuni saad ühtlase kreemi. Lisa hulka küpsetuspulber, jõhvikad, sulašokolaad ning sega ühtlaseks. Vala võiga määritud vormidesse ning küpseta ahju keskosas ligi 15 minutit. Jahuta enne serveerimist.