Jaan Heinmaa
Köögitoimetaja Lia Virkus soovitab: "Kerge vaevaga hõrk ja pidulik magustoit aastavahetuse peolauale! Serveeri koos vanillsuhkruga maitsestatud vahustatud koorega."

Kuuele

1 granaatõun

3 sl suhkrut

6 dl šampanjat või vahuveini

6 želatiinilehte

0,5 sidruni mahl

Kaunistuseks:

200 ml vahukoort

2 tl vanillsuhkrut


Puhasta granaatõun seemnetest, laota seemned kuue pokaali põhja. Pane želatiinilehed külma vette paisuma.

Mõõda šampanja, sidrunist pressitud mahl ning suhkur potti, kuumuta segades, kuni suhkur on sulanud. Ära keema lase!

Pigista želatiinilehed kuivaks ja lisa kuuma vahuveini. Sega, kuni lahustuvad.

Lase väheke kuumal vedelikul jahtuda ja kalla pokaalidesse seemnete peale. Lase külmas jahtuda ja tarretuda. Väike vahukooretups serveerides teeb vaid head!!