Jaan Heinmaa
Väikesed paksud pannkoogid, mõnusalt kodujuustused ja mustikased. Serveeri neid omakeedetud mustikasiirupiga, mis maitseb kookide peal eriti hea!


20–25 tk

4 muna
250 g kodujuustu
2 dl piima
2,5 dl nisu- või kaerajahu
1 tl küpsetuspulbrit
näpuga soola
4–5 sl pruuni roosuhkrut
100 g värskeid või jäiseid mustikaid (sulatamata)
praadimiseks võid või õli


Mustikasiirup:

150 g värskeid või jäiseid mustikaid
1 dl vahtrasiirupit

Valmista esmalt siirup. Selleks sega (jäised) mustikad potis vahtrasiirupiga, keeda paar minutit ja kalla klaaspurki. Jäta ootele ja lase jahtuda.
Vahusta munakollased suhkru ja soolaga suuremas kausis. Lisa kodujuust, piim ja viimasena ka küpsetuspulbriga segatud jahu. Sega ettevaatlikult taina hulka kõvaks valgeks vahuks vahustatud munavalged. Kõige lõpuks sega sisse mustikad, külmunuid ära sulata. Küpseta pannil väikesed paksud pannkoogid ja naudi neid koos mustikasiirupiga.