Jaan Heinmaa
Bataadifriikad on vist kõige popimad köögiviljad hetkel väljas söömas käies. Neid on lihtne ka koduahjus valmistada!

Neljale

2 keskmist bataati ( u 700-800 g )
Soola
1-2 tl maisitärklist
Marinaad:
1 tl kaneeli
1 tl paprikapulbrit
0, 5 tl cayenne pipart
1-2 sl head oliiviõli
Soola ja musta pipart


Serveerimiseks:

1 avokaado
1 laim
100 g beebispinatit

Pese bataadid ja lõika pulkadeks. Sega marinaadiained ja sega kausis maguskartulitega kokku. Puista peale õhukese kihina maisitärklis ja sega õrnalt läbi. Laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ühes kihis ja küpseta ahjus 200 kraadi juures 20-25 minutit või kuni bataadifriikad küpsed , aga samas veel meeldivalt krõmpsud. Maitsesta soolaga ja serveeri kohe kuumalt. Lisa juurde viilutatud ja laimimahlaga ülepiserdatud avokaado, spinatilehed ja tšillli. Serveeri hummuse või laimimajoneesiga.