Potisai on popp ja selle küpsetamine on lihtsamast lihtsam. Foto: Lia Virkus
Selle kevade hitt on potisai. Kas sina oled seda juba küpsetanud? Eesti Naise köögitoimetaja Lia Virkus õpetab, kuidas seda teha. Head küpsetamist!

Potisai (üks päts)

Vaja läheb

7–7,5 dl nisujahu (osa sellest võib olla täisterajahu)

1,5 tl soola

0,5 tl kuivpärmi

3 dl käesooja vett

1. päev

Sega kõik ained omavahel, pärm kindlasti enne jahuga. Lase 12–18 tundi rätiku all kerkida.

2. päev

Tõsta tainas jahuga ülepuistatud lauale, sõtku veel läbi ja vormi tainast pätsike. Tõsta malmpada 225 kraadi juurde ahju kuumenema, pane saiapäts sisse ja küpseta 225 kraadi juures kaane all 30 minutit, nirista peale oliiviõli ja küpseta veel ilma kaaneta 15–20 minutit või kuni sai on pealt kaunilt kuldpruun.

Head isu!