Jaan Heinmaa
Mahlane ja hea plaadikook, mida jagub maiasmokkadele uhkesti!

12- 16 tk

200 g toasooja võid

700- 800 g õunu

7 munakollast

2 dl suhkrut

2 sl vanillisuhkrut

2 sl hapukoort

5 dl nisujahu

2 tl küpsetuspulbrit

0, 5 dl õli

Besee:

7 munavalget

Näpuotsaga soola

2, 5 dl suhkrut

2, 5 dl nisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

2, 5 dl mooniseemneid

125 g võid

Laota küpsetuspaber kõrgete äärtega ahjuplaadile. Koori ja viiluta õunad. Pressi väheke peale sidrunimahla. Vahusta munakollased 1 dl suhkru ja vanillsuhkruga, sega hulka ka tükkidena toasoe või. Sega hulka ka hapukoor, küpsetuspulbriga segatud jahu ja õli. Laota tainas ahjuplaadile ja lao õunaviilud peale. Puista peale ülejäänud 1 dl suhkrut. Vahusta besee jaoks munavalged kõvaks vahuks, sega hulka suhkur, soola ja küpsetuspulbriga segatud jahu, mooniseemned ja sulavõi. Laota õuntele ja küpseta ahjus 160 kraadi juures 50 – 60 minutit või kuni kook küps.