Foto: Jaan Heinmaa
Maitsvad küpsetised jaanipäevaks, mida on kerge küpsetada ja peale grillitavat mõnus maiustada! Küpseta muffinid gluteenivaba maheda toortatrajahu ja kliidega, kasuta võimalusel ka tervisesõbralikumat pruuni roosuhkrut. Muffineid void teha ka ainult maasikate või rabarberiga, mõlemi kooslus muidugi parim!

12 tk

2 muna

1 dl pruuni roosuhkrut

100 g võid

1 dl piima

0, 5 sidruni riivitud koor ja mahl

3 dl mahedat toortatrajahu või nisujahu

1 sl toortatra mahe kliisid või nisukliisid

150 g martsipani

2 tl küpsetuspulbrit

2 tl vanillisuhkrut

300 g maasikaid

100 g rabarberit

Vahusta munad suhkruga. Sega hulka sulatatud ja jahutatud või, piim ning sidrunimahl-koor. Teises kausis sega omavahel jahu, kliid, küpsetuspulber, kuubikuteks tükeldatud martsipan ja vanillisuhkur. Sega jahusegu ettevaatlikult munasegu hulka. Tükelda maasikad ( lõika 3 maasikat neljaks sektoriks) ja rabarberid, sega lõpuks taigna hulka. Täida 12 muffinipanni pesad taignaga, vajuta igasse pesasse maasikasektor. küpseta 200 kraadises ahjus umbes 15 -20 minutit.