Jaan Heinmaa
Seda kooki küpsetas juba mu ema, täna on see juba mu poja lemmikkook. Seda on lihtne küpsetada ja maitseb kogu perele!
Kasutada võiks kodumaiseid hapukaid õunu, mis küpsevad koogi sees mõnusalt pehmeks.

16 tk


Valmistusaeg: 20 minutit + 30 minutit ahjus

1 kg õunu
200 g võid
5 muna
4 dl suhkrut
1 dl kohvikoort
4 dl pannkoogijahu
2 tl küpsetuspulbrit

Pane ahi 180° juurde sooja.
Sulata väikses kastrulis või ja lase jahtuda. Vahusta toasoojad munad suhkruga. Sega jahtunud sulavõi munavahu hulka.
Ühenda pannkoogijahu küpsetuspulbriga. Lisa munavahu hulka jahusegu ja kohvikoor, sega ühtlaseks tainaks.
Koori ja puhasta õunad, lõika õhukesteks viiludeks. Sega õunatükid tainasse.
Kata kõrgete äärtega ahjuplaat küpsetuspaberiga ja laota tainas sinna peale. Küpseta ahjus 30 minutit või kuni kook on läbi küpsenud.