4 suurt munavalget

2,5 dl suhkrut

3 tl maisitärklist

1 tl valge veini äädikat

Sidrunikreem:

50 g võid

75 ml sidrunist pressitud mahla

75 g suhkrut

1 suur muna

1 munakollane

Täidis:

4 dl vahukoort

300 g vanilliga kohupiimapastat

2 tl vanillsuhkrut

Kaunistamiseks:

300- 500 g värskeid marju ( mustikaid, maasikaid, vaarikaid)

1. Tee valmis sidrunikreem. Sulata kastrulis või, lisa teised kreemiained ja kuumuta madalal kuumusel segu vispeldades, kuni see pakseneb (7–8 minutit). Lase kreemil jahtuda, aeg-ajalt vispliga segades. Hoia kasutamiseni külmas.

2. Beseepõhja valmistamiseks vahusta munavalged kõvaks vahuks (vähemalt 3-4 minutit). Lisa vähehaaval suhkur ja vahusta selle lahustumiseni. Sõelu hulka maisitärklis ja nirista juurde äädikas, mikserda segamini. Tõsta vaht suure õmmarguse ketta või ahjuplaadi kujuliselt küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

3. Küpseta beseed 120kraadises ahjus 1 tund, keera kuumus maha ja jäta siis lahtise uksega ahju veel tunniks jahtuma. Siiani saad tordi ette valmistada ka eelmisel või üle-eelmisel päeval.

4. Vahetult enne serveerimist vahusta täidise koor ja kohupiim vanillsuhkruga. Laota beseepõhjale kõigepealt kohupiimavaht, seejärel nirista siksakitades sidrunikreem. Kaunista marjadega, suuremad maasikad poolita või lõika sektoriteks.