4 keedetud  punapeeti (soovitavalt isekeedetuid)

2 dl läätsesid (soovitavalt musti Beluga läätsi)

soola

1 dl hakitud värsket peterselli

1 dl oliiviõli

poole sidruni mahl

pool punast värsket tsillipipart

2 küüslauguküünt

suur peotäis rukolat

200 g kitsejuustu (nt Soignon)

Peale: 1 granaatõuna seemneid

1 sl kuusevõrse- angervaksa – või vahtrasiirupit                     

Pese läätsed voolava vee all ja  keeda pehmeks.

Sega kokku pool oliiviõlist, sidrunist pressitud mahl ja petersell. Tükelda peedid ja sega sidruni-õlikastmega, lisa ka suts soola.

Riivi küüslauk, sega koos hakitud tšilli ja sortsu oliiviõliga läätsede hulka, maitsesta soolaga.

Laota salativaagnale pestud ja kuivatatud rukola, seejärel peedid ja lõpuks ka läätsed. Nirista peale veel väheke oliiviõli ja laota viiludeks lõigatud kitsejuust. Puhasta granaatõunaseemned ja puista salatile. Jahvata peale veel musta pipart ja soovi korral nirista salatile väheke kuusevõrse-või vahtrasiirupit. Annab kaunist läiget ja head maitset.