Tee ise maitsev müsli!
Väldi poes müüdavaid ülisuure suhkrusisaldusega fruktoosi- ja glükoosisisaldusega krõbinaid ja müslisid. Valmista maitsev ja tunduvalt tervislikum müsli ise!. Tegemist pole dieettoiduga, kuid täisväärtuslikest toiduainetest kodus valmistatud müsli on tunduvalt tervislikum, maitsvam ja figuurisõbralikum kui poeriiulitelt leitud. Müsli põhikoostisosad on alati samad, maitseid võid ise timmida: võid soovi korral lisada seemneid, purustatud pähkleid, kookoshelbeid, kaneeli, kakaod,jne. Serveerides võid müslile lisada värskeid marju, riivitud šokolaadi jne. Suhkru kogust võid timmida vastavalt maitsele, suhkru asemel võid kasutada hoopis datlitükke.
Vaja läheb:
500 g täisterakaerahelbeid
1 dl õli
1 dl vedelat mett
1 dl tumedat suhkrut
näpuotsatäis soola
Tee nii:
Sega omavahel õli, mesi ja sool ning teises kausis omavahel kaerahelbed, suhkur ning lisandid. Kalla õli- ja meelahus kaerahelvestele ning sega põhjalikult läbi. Kalla segu küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile ning küpseta tund aega 150 C juures, aeg-ajalt segades. Lase müslil pannil lõplikult jahtuda ning jahtunud müslit võid kasutada säilitusainepurgis umbes nädala.
Söö koos külma või kuuma piimaga või maitsestamata Kreeka jogurtiga