Volikirja üleandmisel väljendas peasekretär Minh rahulolu hea koostöö üle Euroopa Liiduga ning avaldas lootust tihedamaks Kagu-Aasia ning Euroopa Liidu riikide vaheliseks koostööks. Samuti soovis peasekretär Eestile edukat Euroopa Liidu Nõukogu eesistumise aega.

Unga tutvustas peasekretärile Eesti eesistumise prioriteete ning pikemalt peatuti digiühiskonna arengutel. See valdkond pakkus peasekretärile huvi ning ta lisas, et digitaalne maailm on meie kõigi tulevik ning ka ASEANi riikide jaoks oluline valdkond. Minhi sõnul on ASEAN huvitatud põhjalikumalt Eesti kogemustest teada saada ning ta näeb, et just see võiks olla valdkond, mida Eestilt õppida.

Kõne all olid ka globaalse julgeolekuga seotud teemad, seda nii Euroopa Liidu idaosa kui Lõuna-Hiina mere kontekstis. “Peasekretär uuris põhjalikumalt meie piirkonna ajaloo ja arengute kohta ning rõhutas vajadust väikeriikide omavahelise koostöö järele, eriti pöördelistel ajaloolistel hetkedel,” märkis Unga.

Aastatel 1996 – 2000 oli Andres Unga Eesti suursaadik Rootsis ning seejärel töötas ta välisministeeriumi personaliosakonna peadirektorina. Aastatel 2003 – 2007 töötas Unga Eesti suursaadikuna Kreekas ning seejärel Hiina Rahvavabariigis aastatel 2008 – 2012.

Unga on olnud Eesti mitteresideeriv suursaadik Küprosel, Armeenias, Vietnamis ja Lõuna-Koreas. Praegu on ta Eesti suursaadik Austraalias, Uus-Meremaal, Indoneesias, Taimaal ning Malaisias. Suursaadik Andres Unga resideerib Canberras.

Kagu-Aasia Maade Assotsiatsiooni liikmesriigid on Birma, Brunei, Filipiinid, Indoneesia, Kambodža, Laos, Malaisia, Singapur, Tai ja Vietnam.