1. Suhted on üliolulised

Mahukas uuring, milles osales sadu mehi ja mis kestis kokku üle 70 aasta, järeldas, et kõige õnnelikumad (ja tervemad) olid need, kes olid oma elus loonud tugevaid suhteid inimestega, keda nad usaldasid. Inimesed, kes said öelda, et neil on lähedasi sõpru, kellele saavad alati kindlad olla.

2. Aeg on tähtsam kui raha

Paljud uuringud, mis seda teemat on uurinud, jõuavad alati ühele järeldusele, et õnnelikumad inimesed seavad aja rahast alati ettepoole. Isegi lihtsalt püüe seda meelestatust rakendada, paistis uuringuis osalejate puhul olevat rahustava mõjuga.

3. Raha võiks olla siiski piisavalt, et selle pärast mitte muretseda

Inimeste heaolu kasvab sissetulekute suurenedes. Kuid seda ainult teatud piirini. Kui maksud saavad makstud ja poes ei tule käia ja otsida odavamaid tooteid, et rahaga välja tulla, on see enamus inimeste jaoks piisav.

4. Peatu ja naudi ilu enda ümber

Need, kes võtavad aja maha, et hinnata ilu enda ümber, on andmete põhjal õnnelikumad. Need, kes ketravad enda peadpööritavas kiires rutiinis, ei märka sageli ümbritsevat ja veedavad teise poole elust kahetsedes.

5. Heategude sooritamine tõstab tuju

Paku, et sa lähed oma hädas sõbrale appi ja viid ta lennujaama ära. Mine pooleks päevaks kusagile vabatahtlikuks. Osale Eestimaa koristamises ja järgnevad aastad, kui sa sellest puhastatud paigast mööda sõidad, on sel sinu jaoks eriline tähendus. Märkad ehk isegi, et kui sa teed midagi head, tekitab see uhkus- ja heaolutunde kogu üle jäänud päevaks ning muudab sind õnnelikumaks. Ka uuringud kinnitavad seda.

6. Higistamine on enam kui kalorite põletamine

Teadlased kinnitavad, et suurem füüsiline aktiivsus loob inimeses ka suurema õnnetunde. Trenni tegemist soovitatakse suisa teatud vaimsete haigustega kaasnevate sümptomite alandamiseks. Kuid eks te teate seda trennijärgset heaolutunnet isegi. Ainuke küsimus on, et kuidas end motiveerida diivanilt tõusma? See on meie endi kätes.

7. Lõbu on materiaalsetest asjadest olulisem

Inimesed, kes kulutavad enda raha asjade asemel elamustele, on õnnelikumad. Uurijad järeldasid ka, et asjade ostmine, mis pakub sulle ostujärgselt elamust, lisab samuti inimeste õnnetundele lisa (näiteks mägironimissaapad, raamat, jalgratas).

8. Vaimu eest hoolitsemine

Uuringud kinnitavad, et inimesed, kes tegelevad meditatsiooni ja/võia joogaga, on oma eluga tunduvalt enam rahul.

9. Sõpradega veedetud aeg on hästi veedetud aeg

Sõpradega suhtlemine muudab inimesed õnnelikumaks. Sõpradega lähedaste suhete omamine ja eriti nendega, kes on ka ise õnnelikud, võib omada väga tugevat efekti ka su enda õnnetundele.

Allikas: independent.ie