Südameapteegi ketti omava Pharma Holding OÜ juhatuse esimehe Risto Lauri sõnul on avatava apteegi kontseptsioon sündinud koostöös Ravimiameti ja Tallinna Lennujaamaga, võttes arvesse lennureisijate vajadusi ja asukoha eripärasid.

Ainuüksi oktoobris läbis Tallinna Lennujaama üle veerand miljoni reisija. “Meie jaoks on oluline olla seal, kus on inimesed ja kus neil võib tekkida vajadus ravimite järgi, on need siis kogemata koju jäänud või on nende ostmiseks tekkinud reaalne põhjus,” lisas Risto Laur. Lauri sõnul soovib Lennujaama Südameapteek olla ühtlasi üle piiri ravimeid viivate inimeste jaoks nõustamiskeskus, kust saab infot erinevate ravimite riigist välja viimiseks või sisse toomiseks, selleks vajalike dokumentide täitmiseks ning ravimite olemasolu täpsustamiseks.

Tallinna Lennujaama kommertsdirektori Eero Pärgmäe sõnul on apteek üks neid teenuseid, mida reisijad on pidevalt lennujaamalt soovinud. „Koostöös Südameapteegiga oleme võtnud arvesse reisijate tagasisidet ning uue apteegi valik on oluliselt mitmekesisem. Ühtlasi on uue apteegi avamine esimene osa lennujaama reisiterminali uueneva kaubandusala väljaarendamisest,“ märkis Pärgmäe.

Lennujaama Südameapteegi kaubavalikus on arvestatud just apteegi asukohaga ja müügil on see, mida inimene võib vajada, minnes nii soojale kui külmale maale. Samuti suundudes eri tüüpi reisidele - sportima, pere-ja päikesepuhkusele, ärireisile või siis olla ette valmistunud lennureisiga kaasnevateks spetsiifilisteks probleemideks. Seetõttu on kokku pandud ka spetsiaalsed reisipakid, kust inimene leiab reisiks vajalikud esmaabivahendid.