Armuke nr 1: lõbus lillepeoline

Esimene põhjus, miks armukest otsitakse ja miks armukesi peetakse, on ikka see, et oleks kohustustevaba seks, lust ja lõbu. Selles suhtes on peamine väline atraktiivsus ja füüsiline tõmme. „Armuke kingib lilli, mida oma mees iialgi ei too, isegi tähtpäevadeks mitte,“ ütleb Kaire ja lisab, et armukesena ei pea ennast lolliks orjama mehe, laste ja kodu pärast. Nii saab naine end rohkem naisena tunda ja pühendub endale rohkem. Mehed, kes sel põhjusel portaali vahendusel endale armukest otsivad, ütlevad kui ühest suust, et kodune seks on rutiinseks muutunud ning neile on vahelduseks vajalik väike nauding ja mõnus jutuajamine. Selleks sobib seksikas ja eneseteadlik naine.
Sellise naise jaoks, kes pakub rõõmsat äraolemist, ei ole kahju lilledest ja kingitustest. Mehed räägivad tihti sellist armukest otsides lugu, et kodus pole neil juba aastaid seksi, kaasad on teineteise suhtes huvi kaotanud või siis pole aega või neil on erinevad vajadused. Mõni ütleb lausa, et on seksinud oma naisega vaid lastesaamise eesmärgil, sest naine ei taha, et teda puudutatakse, kuigi mehel on läheduse vajadus. Ei tea ju, kas see kõik ikka tõele vastab. Üks mees rääkis, et ta elab juba aastaid salaelu ning üle lahe tööl käies tekkis tal ka seal linnas oma suhe ja pere. Nii et ametlikult on mees abielus ühega, aga suhtes kahega. Mõlema naisega on tal ka lapsed, kuid kumbki teineteise olemasolust ei tea. Salasuhe toimib juba aastaid. Naised on erinevas kultuuriruumis ja kilomeetrite kaugusel. Mees loodab, et tema kaksikelu ei tulegi kunagi välja. Võibolla alles pensionipõlves, kui lapsed tema eest hoolt kandma hakkavad.

Armuke nr 2: romantiline kaaslane

Juhtub ka nii, et näiteks sõbrannadega puhkusele sõites tekib kirglik puhkuseromaan, millest hiljem võib kujuneda pikaaegne suhe.
„Ma olen ka armuke selleks, et nautida vähemalt neid väheseid kõige ilusamaid hetki oma elus. Ma tean, et pean lõpetama, aga kardan, et järsku on veel liiga vara ja nii võin kaotada midagi liiga väärtulikku. Ma tean, et rohkem pole ma suuteline kedagi nii väga armastama. Aga vanusevahe on nii suur, et sellest nagunii ei tuleks midagi enamat välja. Samuti on meil mõlemal lähedased inimesed, kes on samas ka väga konservatiivsed. Kui selline asi välja tuleks, oleks see katastroof. Eriti raske on just see, et ma tean, keegi neist ei elaks seda üle. Me tooksime nii palju jama kaela lähedastele,“ räägib Meeli. Ta on juba mitu aastat proovinud mehega suhet lõpetada, kuid tunneb, et pole valmis oma südame vastu otsustama. Oma seadusliku mehega on tunded kustunud, kuid seovad lapsed ja ärid ja laenud... nagu ikka.
Ka Kaire kinnitab, et on olnud armukesena armunud ja hõljunud lausa pilvedel. Tunded olid tema sõnul vastastikused. Kaire ei kahelnud hetkekski mehe siiruses ja armastuses. Tegelikult pole need tunded siiani kustunud, kuigi füüsilist kontakti nende vahel enam ei ole. On mehi, kes ei pea armukest ainult sugutungi rahuldamiseks. Mees, kes juba üle 10 aasta armukest peab, ütleb, et ei lahuta abikaasast, kuna tahab, et pere oleks koos ja tal endal soe söök ja puhtad riided. Naine seda kõike teeb ja teab, et mehel on armuke, aga sõltub mehest materiaalselt. Nii nad elavadki oma elupäevade lõpuni.

Armuke nr 3: enesehinnangu tõstja

Ehkki tihti nimetavad petetud naised armukesi hooradeks, ei ole need armukesed midagi nii lõdva püksikummiga.
Tihti on kibestunud, ennast koledaks pidava või muudes kompleksides vaevleva mehe pääsetee just armuke, kes toob mehele tagasi eneseusu ja enesekindluse ning võib parandada isegi koduseid suhteid. Need on siis n-ö ema Teresa tüüpi armukesed. Meestele on need naised trofeenaised, keda nad arvavad mitte kunagi kätte saavat. Ja kui see neil siiski õnnestub, siis parandab see suhe kindlasti mehe enesehinnangut. Mees võib hakata rohkem oma välimuse eest hoolt kandma, sportima, tervislikult toituma, end lõhnastama.
Keskeakriisis vaevleva vana mehe madal enesehinnang saab tõstetud ja kodus oma nainegi võib muutust märgata. Kui armastus on alles, siis süttib taas ka kirg. See võib ka juhtuda naistega, kes kodus end kaotanud ja käest lasknud.
„Minul on olnud selline armuke, kes mind ülistas kui jumalannat. Ja tead, ma hakkasingi uskuma, et ma olen kõige kaunim naine! Vot see oli väärt suhe!“ ütleb Meeri.

Armuke nr 4: vinguviiul

Sellisesse armukese rolli sattumine on elu kõige karmim kogemus.
„Kui satud kokku mehega või naisega, kel kodused probleemid ja kes ei julge lahku minna ning tahab vaid õlga, mille najal nutta, siis tee ruttu minekut,“ soovitab Kaire, kes on olnud mehele armuke ja lohutaja ühes isikus.
Naise sõnul on tavaliselt juba see ohu märk, kui tuleb esimene negatiivne kommentaar naise välimuse või käitumise kohta. Eriti ohtlik on see, kui oma süüd ei nähta või endas vigu ei otsita, vaid leitakse, et kaasa on näiteks psühhopaat. Edaspidi tuleb selliseid probleeme lausa laviin. Kaire naerab, et mees, kes teda lohutajana kasutas, oli pikamaa-autojuht. Mees helistas kairele tihti siis, kui oli teel, ning kurtis oma kurba saatust. Kaire püüdis alguses meest mõista, siis lihtsalt ei jõudnud kuulata ning pani telefoni lauale ja tegi oma toimetusi ning lasi mehel end lihtsalt tühjaks rääkida. Paraku ka see ei aidanud ja hala kestis ikka edasi. Mõni ilmselt ei tahagi Kaire sõnul ohvrirollist välja tulla ja naudib seda. „Lõpuks ma ütlesin, et tead mees, võta ennast kokku! Ma ei jaksanud kuulata, kui paha ja kole fuuria ta naine on,“ meenutab Kaire.
Selline armukese-suhe võib olla ka kättemaksuaktsiooniks, kui on saadud teada, et oma kallil kaasal on keegi teine. Igatahes sellisesse suhtesse ei tasu sattuda.