Selle kohta öeldi vanasti, et hunt kodu lähedalt ei murra, aga Ainil on olnud suhteid ka Gretele tuttavate naistega. Mis tähendab, et oht vahele jääda on suurem ja Ain ongi korduvalt päris haledalt vahele jäänud. Siis on tavaliselt kodus tükk aega tummfilm, aga suhe on ikka kriisist jälle välja saanud. Tänu sellele, et Grete andestab.

Grete on elus valinud selle tee, et ta saab mehe truudusetusega hakkama. Ain on töökas mees, teenib hästi ja on korralik isa. Neil on kaks last, kellest üks õpib algklassides ja teine lõpetab järgmisel aastal põhikooli. Grete on tihti endalt küsinud, kas üksi koos lastega vireleda oleks parem? Või kas oleks parem olla suhtes küll truu, aga saamatu või joodiku mehega?

Grete pole ka lähedasematele sõbrannadele kuigi palju oma elu üle kurtnud. Vahest üle kümne aasta tagasi ta üht-teist rääkis oma abielust, kui talle selgelt kohale jõudis, et mees petab teda. Ain ise on külma näoga igasuguseid kõrvalsuhteid eitanud, isegi siis, kui asi on abikaasa ja kõigi tuttavate jaoks üsna ilmne. Tavaliselt, kui vahelejäämine on olnud ilmne, on Ain valinud teiste naiste süüdistamise, et ta langes võrku. Või on ta süüdistanud ikkagi Gretet, et naine usub igasgust jama.
Mingist ajast alates surus Ain kooselus oma eluhoiaku peale ja mehe koduväline elu ei tulnud kodus enam jutuks.

Mehe koduväline elu ei tulnud jutuks isegi siis, kui mees mitu päeva koju ei tulnud. Tavaliselt mõeldakse sel puhul, et kukkus jooma. Aga Ain joomamees ei olnud. Tema oli siis mõne naise juures. Iga uue armukesega algas suhe nii kuumalt, et võttis esialgu kogu vaba aja.

Mingitel aegadel tundus Gretele, et Ain on sarved maha jooksnud ja veedab vaba aega ainult kodus. Gretel oli hea meel, et ära jõudis oodata, ja lootis, et nüüd algab nende abielus ilus aeg.
Neil hetkedel, kui mees talle teed tegi ja diivani peal ümbert kinni võttis, tundis Grete lausa õndsust, nagu algaks nende elu uuesti.

Siis kolis kõrvalmajja üksikema lapsega. Kena naine, kes ei olnud kuigi seltsiv. Muidugi niisugust muutust märgatakse, nagu ikka märgatakse vaiksel kõrvaltänaval toimuvat. Mõned abielunaised olid ärevil, et äkki hakkab naine meeldima nende mehele. Mõned abielumehed olid ärevil, et kas nad meeldivad uuele kenale elanikule. Nii mõtles ka Ain. Kui aga Ain ühel päeval nägi seda naist lähedalt, sai ta aru, et see on Liina, kellega tal kaks aastat tagasi suhe oli. Ainil ei olnud naist nähes hea tunne, sest ta lõpetas Liinaga suhte, kui see teatas, et on rase. Aga ega sa oma saatuse eest ära ei jookse.
Küllap Liina teadis juba enne, kus Ain elab. Tuligi välja, nagu Ain kartis, et ta on Liina lapse isa. Vähemalt nii Liina kinnitas ja Ain uskus. Liina nõudis, et Ain võtaks lapse omaks ja toetaks teda. Jutud Liinast ja tema lapsest jõudsid tasapisi ka Greteni. Ühel päeval nägi ta läbi akna pealt oma mehe ja Liina väga teravat sõnavahetust, läks õue nende juurde ja küsis, milles asi. Liina oli nii ärritatud, et karjus, miks Ain oma salalast ei aita, ning lükkas Gretet. Grete lükkas naist vastu ja käskis tal lahkuda. Liina karjus, et tema lahkub ainult siis, kui Ain end lapse isaks tunnistab ega mängi enam korralikku perekonnaisa. Selle peale Grete sakutas Liinat rinnust ja nimetas litsiks. Liina karjus.

Nüüd oli Ain päris hullumas. See oli asi, mida ta kõige vähem ootas. Ta ei julgenud enam üldse tänavale minna ja kodus ka kogu aeg piilus aknast, ega Liinat lähedal pole. Ja loomulikult teadis sellest loost nüüd kogu tänav ja kõik nende tuttavad.

Igatahes mõne kuu pärast läks Ain Soome tööle ja hakkas kodus käima iga paari nädala tagant. Siis tuli ta harvemini koju ja varsti ei tulnud üldse. Grete ja Liinaga keeldus ta suhtlemast. Kui Grete hakkas tuttavate käest uurima, mis juhtunud on, sai ta teada, et Ainil on Soomes uus naine.
Kodus polegi mees rohkem käinud ja lastega suhtleb siis, kui need tema ema juures on või kui nad ise talle kirjutavad. Liinaga ei suhtle ta üldse.