Hangimuusikat teadis seni ehk üsna kitsas huviliste ring, kuid Danny Cudd ja Markus Offbeat on oma kuueaastase koosmängimise ning ringreisidega Euroopas ja Ameerikas selle tuntumaks tegemisele märkimisväärselt kaasa aidanud. Need muusikud on ühtaegu julged improvisaatorid kui tugevad professionaalid, tajudes peenetundeliselt ruumi energeetikat ja laadides kohalolijad õigete vibratsioonidega.

Hang on metallist käsitrumm, mis leiutati 2000. aastal Šveitsis. Väliselt lendavat taldrikut meenutavast imeseadmest saab maagilisi helisid välja võluda mitmel erineval moel, mängides seda süles näiteks sõrmeotste, peopesa või selle servaga. Ainulaadne muusikaline löökpill koosneb kahest omavahel ühendatud metallpoolkerast, mille toon on teiste trummidega võrreldes soojem ja pehmem. Kõla meenutab india instrumente ja samas on sellel moodsalt elektrooniline sound. Kuid mis kõige tähtsam, hang-trummil mängimiseks pole mingeid reegleid – vaja on vaid käsi ja armastust muusika vastu!

Kogu maailmas kasvab spirituaalse muusika populaarsus ja nii on ka hangmuusika tuntud oma rahustava toime poolest. Kuulates neid maagilisi helisid, lõdvestub meel ning leiab alateadvusest rahuallika. See muusika puhastab, vabastab ja teeb ruumi uutele võimalustele. Elamus, mis läbi nende helide sünnib, julgustab meid uskuma: kõik on olemas juba siin ja praegu – pole vaja pingutada ega püüda, kõik toimub ainuõigel ajal.


* Kuula Hang Massive'i üht tuntumat lugu „Once again“


* Hang Massive'i kontsert toimub Vene Kultuurikeskuses 25. oktoobril kell 19.