Külma ilmaga vajab kaitset iga nahatüüp. Pole tähtis, kas teil on kuiv või rasune nahk, kaitset vajab ta ikkagi. Kohandage oma nahahoolduse harjumused talveilmadele. Naha eest hoolitsemine peaks nüüd eelnema ka pakase kätte minekule.

● Peske nägu leige, mitte kuuma veega. Kasutage pehmetoimelist seebivaba pesemisvahendit.

• 30–40 min enne õue minekut kreemitage nägu. Puhastage või peske nägu ja kreemitage 30–40 minutit enne väljaminekut niisutava päevakreemiga. NB! Kui seda teha vahetult enne väljaminekut või kanda kreem pesemata näonahale, võib tulemus olla vastupidine!

• Kui õueminek tuleb ootamatult, kasutage spetsiaalset näokaitsekreemi. Kui kaldute unustama või peate planeerimata pakaselisi käike ette võtma, soetage spetsiaalne näokaitsekreem. 

• Huuled vajavad talvel eraldi kaitsehuulepulka! Huuled on näopiirkonna kõige tundlikum osa ning kaitse tuleb peale kanda vahetult enne väljaminekut. Huulepulka peaks uuendama lausa mitu korda päevas (olenevalt, kui kiiresti see “ära söödud saab“)

• Käte kaitseks kasutage kätekaitsekreemi ja kindaid. Käed vajavad talvel mitmekordset kaitset, sest tuulise pakaselise ilmaga lähevad nad punaseks ja käenahk võib praguneda. Kindamaterjal peaks olema tuultpidav ega tohi niiskust läbi lasta. 

• Hoiduge külma käest tulles sauna või kuuma duši alla minekust. Naha heaolu nimel pole mõistlik tekitada liiga suurt temperatuuride vahet. Harjutage nahka toatemperatuuriga, alles siis minge sooja sauna, vanni või duši alla.


Kuidas valida kreeme?

Riiulitel tundub tooteid olevat mustmiljon, valikut teha on raske. Pöörduge kahtluste korral alati spetsialisti (kosmeetiku, müüja või apteekri) poole. Kui otsustate siiski ise, valige pigem tundlikule nahale või allergikutele mõeldud tooteid.

Elukiri