Sellega algas loo tähelend televisioonis, aga teatrilavadel olid Briti näitlejad Freddie Frinton (1909-1968) ja May Warden (1891-1978) seda juba aastaid esitanud, enne kui Saksa teleprodutsent nende ettekandes tulevast telemenukit haistis. Tänaseks on "Õhtusöök ühele" kõigi aegade enim näidatud telesaade.

Autor Lauri Wylie on rääkinud, et ta kirjutas selle loo kusagil 1920ndatel. Mõned allikad väidavad, et Frinton ja Warden mängisid teatrites "Õhtusööki ühele" juba alates 1945. aastast.

1962. aastal nägid Saksa meelelahutajad Peter Frankenfeld ja Heinz Dunkhase "Õhtusöök ühele" etendust Blackpoolis ja said idee. Pärast seda lavastati sketš Frankenfeldi eestvõttel Theater am Besenbinderhofi laval Hambrurgis ja Dunkhase režissöörina võttis etenduse televisiooni jaoks üles 8. juulil 1963 koos publiku naeruga saalis.

Saksakeelse tutvustuse luges ette Heinz Piper, öeldes kogemata as every year asemel than every year ja põhjustades telekanalile palju pahaseid kirju eelkõige Saksamaa inglise keele õpetajatelt. Vahepeal keerati selle koha peal hääl maha ja kasutati subtiitreid. Alles 1988. aastal rekonstrueeriti lindistust nii, et kuuleme Piperit justkui ütlemas as.
Tunnusmuusika kirjutas teosele Lew Pollack.

See etenduse 18-minutiline variant koos publiku naeruga ongi maailmas enim levinud, kuid samas kohas tehti ka ilma publiku reaktsioonideta "Õhtusöök ühele".
Ja samade tegelastega samast ajast on ka kolmas variant, mis on 11 minutit pikk ja kus näidatakse Jamesi joomist vähem.
Muide, „Õhtusöök ühele“ värviversioon ilmus alles 1999. aastal.

Tüki telekuulsus algas Saksamaal ja levis sealt mujale Europpasse. Kuigi nii autor kui ka näitlejad on pärit Suurbritanniast, ei tea maailmas suur enamus inimesi, kelle emakeel on inglise keel, sellest sketšist siiamaani midagi.

Kui Saksa väljaanne Der Spiegel selle tüki edust 2005. aastal suure loo kirjutas, siis küsisid nad ka Suurbritannia avalik-õiguslikult ringhäälingult BBC-lt, miks nemad ei näita kunagi „Õhtusööki ühele“. BBC kõneisik, kes Saksa ajakirjaniku küsimusele vastas, polnud isegi kunagi kuulnud sellenimelisest lavastusest. Sama tundmatu on „Õhtusöök“ ühele USAs ja Kanadas.

Aga Saksamaa vana-aastaõhtu programmis sai etendus püsiva koha 1972. aastal ja tänapäeval on see igal aastal kavas enam kui kümnes Saksa telekanalis. Seda nauditakse ka Põhjamaades. Taanis on saade igal vana-aastaõhtul kavas 1976. aastast ja Rootsis 1980. aastast ning seda näidatakse veel paljudes Euroopa riikides, samuti Lõuna-Aafrika Vabariigis ja Austraalias. "Õhtusööki ühele" näitavad juba aastaid ka Soome, Läti ja Leedu telekanalid.
Näiteks 2005. aastal näidati „Õhtusööki ühele“ kõigis maailma telekanalites kokku üle 230 korra.

2003. aastal tegi Taani teleprodutsent Paul Anthony Sørensen maailma kõige enam näidatud sketši teemalise dokumentaalfilmi, kus on intervjuud Freddie Frintoni ja May Wardeni elus olevate sugulastega.

Miss Sophie jaoks kogunevad tema 90. sünnipäevale seega ka tänavu tema ammu lahkunud sõbrad Mr Pomeroy, Mr Winterbottom, Sir Toby ja admiral von Schneider, aga kuna nad on ammu teisei ilma läinud, peab perenaisega klaase kokku lööma ja klaasid tühjaks jooma James. On ära loetud, James joob õhtu jooksul ära 16 klaasi veini ja jääb loomulikult väga purju. Viimase asjaolu tõttu on mõnes riigis üritatud sketši näitamist lõpetada, kuid televaatajate pahameele tõttu on otsused ümber muudetud. Nii oli näiteks Taanis 1985. aastal, aga see jäi ainsaks aastaks, kui sketši ei näidatud. Nagu öeldud, sama probleem tekkis ka Rootsis ja seal näidataksegi juba aastaid 11-minutilist varianti Jamesi vähema joomisega.

Mõnes riigis, näiteks Hollandis, on püütud teha ka uusversioon kaasaegsete näitlejatega, aga need pole edu saavutanud. Uusversioone on tehtud veel ja on ka Miss Sophie sõbrad laua äärde toodud, aga vana hea klassika elab kõik uuendused üle.

ETV näitab "Õhtusööki ühele" 31. detsembril kell 16.40