Üldiselt on need üsna tavalised tegevused, mida pea igaüks võib teha, eks? Mis sa arvad, miks siis seda videot on miljoneid kordi vaadatud? Minu teooria kohaselt tõmbab see inimesi ligi, sest vaatamata füüsilistele piirangutele elan ma nii, nagu mul ei oleks piire.

Inimesed arvavad sageli, et tõsise puudega inimene on passiivne, võib-olla isegi vihane ja endassetõmbunud. Mulle meeldib neid üllatada, näidates, et mul on väga seikluslik ja rahuldust pakkuv elu.

Selle video sadade kommentaaride seas on selline tüüpiline tähelepanek: „Sellist meest õnnelikuna nägemine paneb mind imestama, mis pagana pärast mul on mõnikord endast hale … või miks mulle tundub, et ma pole piisavalt ilus või humoorikas või MIDA IGANES. Kuidas ma saan üldse midagi sellist mõelda, kui see mees elab jäsemeteta ja on ikkagi ÕNNELIK!?“

Mulle esitatakse sageli seesama küsimus: „Nick, kuidas sa saad nii õnnelik olla?“ Võib-olla sa pistad parasjagu oma raskustega rinda, nii et annan sellele kohe kiire vastuse:

Ma leidsin õnne, kui taipasin, et nii ebatäiuslik, kui ma ka pole, ma olen täiuslik Nick Vujicic. Olen Jumala looming, loodud vastavalt sellele, mida Temal on minu jaoks plaanis. Mis ei tähenda, et mul pole arenguruumi. Ma püüan alati parem olla, et saaksin Teda ja maailma paremini teenida!

Usun tõesti, et mu elul ei ole piire. Tahan, et sina tunneksid sedasama, mis tahes raskusi sa koged. Enne kui me üheskoos teekonda alustame, võta palun hetk aega, et mõelda piirangutele, mille oled ehk oma elule seadnud või mille oled teistel sellele seada lasknud. Nüüd mõtle, mis tunne oleks neist piirangutest prii olla. Milline su elu oleks, kui kõik oleks võimalik?

Mina olen kirjade järgi võimetu, aga tegelikult annab jäsemete puudumine mulle võimekuse. Minu ainulaadsed katsumused on kaasa toonud ainulaadsed võimalused jõuda paljude hädasolijateni. Kujuta siis ette, milleks sina võimeline oled!

Me ütleme endale liiga sageli, et ei ole piisavalt targad või ilusad või andekad, et oma unistuste poole püüelda. Jääme uskuma seda, mida teised meie kohta ütlevad, või seame endale piire. Veel hullem on see, et ennast väärituks pidades piirad sa seda, kuidas Jumal saab sinu kaudu tegutseda!

Oma unistustest loobudes surud sa Jumala raamidesse. Sa oled ju Tema looming. Ta lõi sind mingil eesmärgil. Seetõttu ei saa sinu elul olla piire, samamoodi nagu Jumala armastust ei saa tagasi hoida.

Minul on valik. Sinul on valik. Võime pettumuste ja puuduste üle tusatsema jääda. Võime valida kibestumise, viha või kurbuse. Või raskete aegade ja haavavate inimestega silmitsi seistes olukorrast õppida ja edasi liikuda, haarates endale vastutuse omaenda õnne eest.

Jumala lapsena oled sa kaunis ja väärtuslik, väärt rohkem kui kogu maailma teemandid. Sina ja mina sobime täiuslikult olema need, kelleks meid on loodud! Sellegipoolest peaks meie eesmärk olema veelgi paremaks inimeseks saamine ja suurelt unistades piiride nihutamine. Sellel teel on vaja kohaneda, sest elu ei ole alati roosiline, kuid see on alati elamist väärt. Mina tahan sulle öelda, et ükskõik, mis olukorras sa oled, nii kaua, kui sa hingad, pead sa oma panuse andma.

Ma ei saa sulle kätt lohutavalt õlale panna, aga saan südamest rääkida. Ükskõik kui ahastamapanev su elu tundub, lootus püsib. Ükskõik kui halb su olukord näib, ees on paremaid päevi. Ükskõik kui kohutavad su asjalood tunduvad, sa suudad sellest üle olla. Muutuste soovimine ei muuda midagi. Otsus kohe tegutsema asuda muudab kõike!

Kõik juhtub põhjusega. Olen selles veendunud, sest minu elus on see paika pidanud. Mida head on jäsemeteta elatud elus? Inimesed saavad pelgalt mind nähes aru, et olen paljude takistuste ja raskustega silmitsi seisnud ning need ületanud. Sellepärast nad ongi valmis mind inspiratsiooni ammutamiseks kuulama. Nad lubavad mul oma usku jagada, neile öelda, et nad on armastatud, ja neile lootust anda.

See on minu panus. Tähtis on enda väärtus ära tunda. Tea, et ka sul on, mida anda. Sellest pole midagi, kui sa oled hetkel rusutud. See tunne tähendab, et tahad oma elult enamat, kui see hetkel pakub. See kõik on hea. Sageli näitavad just väljakutsed elus meile kätte, kelleks me oleme tegelikult loodud.

Nick Vujicic "PIIRIDETA ELU. KUIDAS TEHA ELU PÖÖRASELT HEAKS"