Ta ütleb kohe alguses, et ei taha end siduda. Pea meeles! Ära looda, et saad tema seisukohta muuta.

Ta ütleb, et ei taha oma endist suhet pelgalt sellepärast lõpetada, et on nüüd koos sinuga. Pea meeles! Tõelise suhte korral on endine sõbratar tõepoolest endine.

Ta ootab, et sina sätid ennast tema järgi, ning ei ole kunagi nõus kompromissidega. Pea meeles! Terve suhe ei ole ühesuunaline tänav.

Te veetsite koos imeilusa päeva, aga seejärel ei kuule sa temast hulk aega midagi, kuigi ta lubas juba järgmisel päeval ühendust võtta. Nähtavasti ei tähendanud see päev talle sama palju kui sulle. Pea meeles! See ei ole hea märk.

Ta jätab pidevalt kohtamisi ära või lükkab neid edasi. Pea meeles! Sa ei ole tema jaoks nõnda tähtis, et omi lubadusi pidada.

Ta unustab kohtamised ära ja tunnistab seda hiljem naerdes ka ise. Selline käitumine on täiesti vastuvõtmatu. Pea meeles! Teda ei huvitagi sinu tunded.

Ta lubab sulle midagi, aga ei pea enamasti oma lubadusi. Seega ei saa teda juba esimesel nädalal usaldada. Pea meeles! Ta ei võta sind tõsiselt.Romantilised kohtamised vahelduvad sellistega, mil ta sind kas oma käitumise või siis sõnadega solvab. Pea meeles! Sellised külmad ja kuumad vahelduvad dušid ei tähenda midagi head.

Ta ei taha sind hästi oma sõpradele tutvustada. Kui suhet tuleb hoida saladuses, siis on midagi korrast ära. Pea meeles! Sa peaksid välja selgitama, kas su potentsiaalne peig on ikka vaba.

Ta annab sulle mõista, et see on sinu süü, kui ta ei taha sinuga koos olla. Ära lase end patuoinaks teha. Pea meeles! Ta ei taha ennast siduda.

Kas sa tunned end suhtes aina rohkem piiratuna ja alla surutuna? Nüüd on viimane aeg ohusignaale märgata. Pea meeles! Kui suhe läheb algusest peale vaid allamäge, siis lõpeb see vaid pisaratega.

Unistuste lossi ei saa ehitada prügihunnikule.
Vera Peiffer


Seega illusioonidel pole mõtet lasta tegelikkust varjutada, ja mida varem sa roosad prillid eest võtad, seda vähem murepilvi kogud.
Kui sind huvitab suhte puhul kvaliteet ehk oled aru saanud, et see inimene pole tõepoolest sobiv sulle ja teie kooslus on kõike muud, kui sa soovid, siis tuleb sellele teha lõpp.
Tee see delikaatne otsus teatavaks ka oma kavalerile ja ära süüdista ennast. Otsus on otsus ja nii on.
Inimest, kes ei taha end siduda, pole võimalik muuta.
Hoidu vaidlustest. Inimene, kes ei taha end siduda, on üldjuhul ka väga sõnaosav. Ära lase mesikeelel end ümber veenda. Jää oma otsuse juurde.
Vaieldes inimesega, kes ei taha end siduda, jääd sa alati kaotajaks. Ära raiska oma aega, püüdes partnerit mõista. Sinu jaoks ei ole enam olulised tema probleemid ja pole vähimatki tähtsust sellel, miks ta end siduda ei soovi. Kõhklustel pole kohta, kui lõpetad suhte inimesega, kes ei soovi end siduda.
Lõpetatud suhtest haiget saades püüa mõista seda hoopis nii, et nüüd oled vaba uueks suhteks.

Tiina Ross „Sundimatult suhetest“, kirjastus Estada K 2017