2. Mõned inimesed on argpüksid. Suures plaanis on umbes kolmandik inimestest kelmid, kolmandik argpüksid ja kolmandik kangelased. Kelm ja argpüks võivad saada kangelaseks, aga see valik tuleb neil endal teha.

3. Ma pole eriti salapärane inimene. Olen oma ametis pidevalt tulise tähelepanu all. Aga see töö nõuab täpselt samasugust distsipliini ja kirge nagu iga teine amet, olgu siis tegemist torude parandamise või kunsti loomisega.

4. Ma ei saa kunagi sinu kohta kõike teada ja sina ei saa minu kohta kõike teada. Inimloomus on liialt keeruline, et seda täielikult mõsta. Me võime valida, kas suhtuda oma kaaslastesse kahtlusega või läheneda neile avatud meele, optimismi ja siirusega.

5. Ära anna iial alla, sest sa ei tea kunagi, mida tõusuvesi võib endaga järgmisel päeval kaasa tuua.

6. Kui suudad end veenda, et edasiliikumiseks on vaja vääramatut optimismi, siis oled üks neist, keda võib kirjeldada n-ö edukate klubi liikmena. Inimest, kes ütleb ikka: „Kuulge, proovime veel kord! Ärme anna alla!“

7. Jalahoop tagumikku võib sulle palju rohkem õpetada kui persepugemine.

8. Ole abivalmis – nii panustad sa tohutult oma kodukoha, linna, riigi ja isegi meie planeedi heaolusse. Isegi kui ainult üks inimene sajast otsustaks ükskõik mis põhjusel teha mõne heateo, hakkaksid siin maailmas juhtuma imelised asjad.

9. Loometöös võib ette tulla hetki, mil minnakse riidu. Sina pead protsessi töös hoidma, isegi kui selleks tuleb teise riiki lennata. Hea, et see töö on nii lõbus – muidu oleks see kõik liialt vaevarikas.

Raamat "MOTIVATSIOONI ALLIKAS. 648 INNUSTAVAT TSITAATI", koostaja Rain Siemer