2. Aseta vanni ja dušikabiini libisemisvastane matt

Tihti juhtuvad õnnetused vannitoas just vanni ja dušinurka sisenedes või sealt väljudes, kuna pinnad on libedad. Sellistel pindadel on soovitatav kasutada spetsiaalset libisemisvastast matti. Tihti astutakse mati asemel käterätile, kuid see võib kergesti alt ära libiseda. Libisemisvastane matt püsib aga kindlalt paigal ning vähendab libedust. Vanni põhja asetataval matil on nuppudega mitmetasandiline struktuur, millel on ühtlasi ka masseeriv toime.
Libisemisvastane matt dušinurgas või vannipõhjas aitab eakal inimesel ennast vannitoimingutes kindlamalt ja turvalisemalt tunda.

3. Lisa dušinurka dušitool

Dušitool pakub stabiilsust neile, kellel on raskusi tasakaalu hoidmisega ning kellel on pikalt püsti seismine raskendatud. Dušitool võimaldab ennast mugavas ja turvalises asendis pesta, on kaalult kerge ja seda on lihtne puhastada. Heal dušitoolil on all ka kummiotsikud, mis vähendavad kukkumise riski, ning selle kõrgus on lihtsasti reguleeritav.

4. Vanni sisenemisel kasuta tugikäepidemega vanniastet

Kui eakas inimene kasutab pesemistoiminguteks vanni, peab ta nii sisenemisel kui ka väljumisel astuma üle kõrgest vanniäärest. See võib olla raske ja ohtlik neile, kellel on probleeme tasakaaluga ja liikumine raskendatud. Turvalisuse tagamiseks on vanni siirdumisel hea kasutada käetoega vanniastet. Tugikäepidemega vanniaste on reguleeritava raamiga ning seda saab kinnitada mõlemale poole vanni.

Mõned lisaideed turvalisuse suurendamiseks
• Puhasta oma vannituba ja tualetti regulaarselt.
• Paiguta pesemisvahendid hästi kättesaadavasse kohta.
• Võimalusel paigalda vannituppa telefon.
• Tee kindlaks, et vannituba oleks hästi valgustatud.

KÜSI NÕU ABIVAHENDITE KOHTA
Tel 737 0070
info@itak.ee
VAATA ABIVAHENDEID

Jaga
Kommentaarid