On erinevaid põjuseid, miks sa võid tunda kohustust suhtesse jääda: lapsed, rahaline kindlus, süütunne. Küsi endalt, kas sa naudid oma kaaslasega olemist ja miks sa temaga oled. Kui sul on keeruline sellele küsimusele vastata, võib siin vähem olla tegu armastusega ja rohkem kohustusega. Pead mõistma, et sinu negatiivsed tunded ei mõjuta ainult sind, vaid sinu suhtumine mõjutab ka sinu partneri elu ja enesetunnet olulisel määral.

2. Sa usud, et see, mis sul on, on parem kui mitte midagi

See on suhe, mis rajaneb hirmule, mitte armastusele. Kui sa sedasi tunned, siis ilmselt sa kardad üksi jääda. Aga kui sa pole valmis olema üksi iseendaga, pole sa suhteks samuti valmis. Selle asemel, et karta üksindust, naudi seda aega, mis jääb enne uut, täiuslikumat suhet ja kasuta seda enese arendamiseks. Pea meeles, et ebapiisavas suhtes oled sa suure tõenäosusega palju õnnetum kui omapäi vabana.

3. Sa kulutad rohkem aega kurtmisele kui tänulik olemisele

See on kindel märk, et kusagil sügaval sa tunned, et oled sunnitud leppima. See ei tähenda, et sinu partner oleks halb inimene või ei panustaks suhtesse. See ei tähenda isegi, et sa ei armastaks teda. Me oleme kõik erinevad ning igaühe jaoks on oma ideaalne partner. Me otsime seda ideaalset kaaslast igast oma uuest suhtest, lootes, et nüüd on see õige. On ehk raske leppida, et taaskord pole tegemist sellega, keda otsime. Kui sina aga ei tunne, et kaaslane on sinu jaoks see õige, siis on üsna tõenäoline, et ta tunneb sinu suhtes sama. Sel juhul on parim, mis te teha saate, lasta kaaslane vabaks.

Ära iial arva, et katkenud suhe oli raiskamine. Iga inimene, kes satub meie teele, iga värske armumine ja südame murdumine õpetab meile midagi uut ja avab võimaluse saada paremaks ja teadlikumaks. Proovi olla tänulik koos veedetud aja eest isegi sii kui see kogemus tegi haiget. Elu on õppimisprotsess ja ka see vajab õppimist, kuidas ja kellega suhtes olla. Tunne ära, millal on vaja edasi liikuda ning lahku siis armastusega ja väärikalt. Igaühel on õigus armastusele, nii sinul kui sinu kaaslasel, kelle vastu sinu tunded on jahtunud.

Allikas: Lifehack.org