Põhjus, miks sul on neid rohkem kui näiteks kahekümneselt, peitub hormoonides. Vananedes kaotab meie keha östrogeeni; testosteroon jällegi põhjustab naistel suuremat karvakasvu seal, kus meestelgi ehk siis näol.

Nendest tüütutest karvakestest lahti saamiseks ei soovitata neid kitkuda, sest see võib põhjustada ärritust ning järele jätta väikese kühmukese. Raseerimine ei ole samuti hea viis, sest karvakesed kasvavad kiiresti tagasi palju jäigemana ning karedamana. Laserkarvaeemaldus toimib ainult mõnedel juhtudel, sest tumedama nahatooni korral võib see protseduur põhjustada hüperpigmentatsiooni, jättes järele tumeda laigu. Veel üheks võimaluseks on elektrolüüs, mis on sobilik juhtudel, kui muret tekitavad ainult üksikud karvakesed. Sellisel juhul hävitatakse folliikul tänu soojusele, mis saadakse elektrivoolust.

Pisikesed karvakesed näol muudavad ka meikimise keerukamaks, sest nii jumestuskreem kui ka puuder jääb karvade külge kinni. Et seda vältida, tuleks jumestuskreemi peale kanda täpselt nii nagu näokreemigi: hõõru see sisse ning lase jumestuskreemil naha sisse minna (või kuivada). Seejärel võta kergelt niiske meigikäsn ning patsuta sellega õrnalt üle näo. Kui sa kasutad ka puudrit või puuderjumestuskreemi, siis piserda pärast selle peale kandmist nägu õrnalt veega ning lase sel kuivada.

2. Su juuksed hakkavad hõrenema

Suure tõenäosusega on selle põhjuseks jällegi madalam östrogeenitase. Juuste väljalangemine väikestes kogustes on täiesti loomulik, kuid kui on märgata õhenemist juuksepiiri lähedal või seitel tundub laienevat, siis on tegemist juba ulatuslikuma õhenemisega. Sellisel juhul oleks targem pöörduda arsti poole, kes teeb kindlaks, millest juuste väljalangemine on tingitud ning kuidas olukorda parandada.

Mis puutub soengu tegemisse, siis ei tohiks juukseid üle kurnata erinevate toodetega. Üritades õhukestesse juustesse sel moel volüümi lisada, muutuvad nad sageli suhkruvati sarnaseks, mistõttu oleks soovitatav eelistada pigem vähem volüümikamat stiili. Külje peal asuv seitel tekitab samuti illusiooni paksematest juustest ning abiks võivad olla ka volüümi lisavad šampoonid.

3. Su kulmud muutuvad hõredamaks

Kõige lihtsam viis, kuidas oma kulmude väljanägemist parandada on kasutada kulmupliiatsit või –puudrit. Valida tuleks toon, mis on su juuksetoonist tooni võrra heledam ning seejärel õrnalt hõredamad kohad pliiatsi või puudriga täita. Vananedes kasvavad meie kulmukarvakesed veidi pikemaks, mille tõttu tuleks nad ka enne üles kammida ning veidi trimmida.

4. Su nina ning kõrvad tunduvad suuremad kui enne

Kuigi meie kõrvad on peaaegu täiesti välja arenenud kuuendaks eluaastaks ning meie ninad on enamasti täielikult välja arenenud puberteedieaks, on siiski võimalik, et nad muudavad meie vananedes kuju ning tunduvad lausa suurenevat. Suures osas on see tingitud sellest, et nahk kaotab vananedes oma elastsuse ning kollageenitase nahas on oluliselt vähenenud, mis põhjustab naha lõtvumist. Nii nina kui ka kõrvad vajuvad allapoole, sest pehmkude (nahk, rasv ja lihas) muutub lõdvemaks ning struktuur muutub.

Kõrvade ning nina muutumist vananedes ei ole võimalik täielikult vältida, kuid on mõned nipid, mis aitavad: väldi päikest, suitsetamist ning kaalukõikumisi, alusta tugevamate kosmeetikatoodete (kaasaarvatud retinoidide) kasutamist juba kahekümnendates eluaastates.

5. Su hambad on rohkem esileküündivamad

Selle põhjuseks on see, et su igemed on kahanenud hambakrooni juurest, paljastades osa juurest. Keskmiselt on hamba pikkuseks 10 kuni 12 mm, kuid igeme kahanedes võib selle pikkuseks olla isegi 15 kuni 17 mm. Parim viis sellest hoiduda on hoida igemed bakteritest vabad – kaks korda päevas hambaid harjates ning hambaniiti kasutades – sest bakterid põhjustavad igemehaigusi, mis kiirendavad igemete kahanemist. Lisaks tuleks vältida liiga jõulist hammaste harjamist.

6. Su käed on veenilised ning laigulised

Selleks, et su käed säilitaksid oma noorusliku väljanägemise tuleks nende hoolduseks kasutada samu tooteid, mis näo puhul. Sinna peaks kuuluma retinoid, alfahüdroksiid hapet (AHA) sisaldav niisutav kätekreem ning mis kõige olulisem – päikesekreem, mis aitab ka edukalt vältida pigmendilaikude teket.

7. Su jalad ei näe meeldivad välja

Aja möödudes kaotavad sidemed ja kõõlused meie jalgades oma elastsuse ning painduvuse, mis võib avaldada suuremat pinget luudele, põhjustades tõenäoliselt nende kuju muutumise.
Parimad nõuanded, kuidas seda vältida, on kanda kõrge kontsaga kingi võimalikult harva, jalgu venitada ning kanda toestavaid jalatseid. Ja kui su jalad on valulikud, siis oleks targem küsida oma arsti arvamust, et vältida tõsisemaid probleeme.