“Kui tunnete suhtes negatiivset tunnet, siis küsige endalt, mis on selle taga,” soovitab ta. Näiteks armukadeduse taga on hirm teisest ilma jääda.

Inimene kogeb erinevaid tundeid, millest ükski pole meile otseselt kahjulik, kahjulik on hoopis tundeid alla suruda. Sel juhul hakkavad pinged kogunema füüsilisse kehasse ja võivad lõpuks muutuda mõneks haiguseks.

Esimene asi olekski hakata oma tundeid tähele panema. See on raske neile inimestele, kes pole seni harjunud oma tundeid märkama, tegutsedes justkui automaatpiloodil.

“Kui hakkame oma tundeid märkama, muutub elu tunduvalt lihtsamaks,” lubab sisemise tarkuse kooli Universus asutaja ja juhataja. Selle asemel, et kellegi peale vihastades või solvudes teisele inimesele kohe halvasti öelda, võiks tunnetada ja mõelda, miks teine inimene tekitas sellise tunde ja mis võib selle taga olla.

“Maailm on meie jaoks peegeldus – näeme teises seda, mis on meie enda sees,” selgitab Reinut. “Kui teine käib närvidele, siis see on tegelikult see, mis on teie sees, aga mida te ei taha näha. Kui aga hakkate ise muutuma, siis mingi hetk avastate, et ka teine on muutunud.”

Alati toimib see, et mida välja kiirgad, seda vastu saad. Kui hakata rohkem armastuse energiat välja kiirgama, saab seda ka rohkem tagasi. “Tahame või ei taha, kõik algab meist endist,” kinnitab Reinut.