Probleem on selles, et traatharjade metallist harjased muutuvad peale mingit kasutusaega aina hapramaks ja kipuvad harja küljest lahti murduma. Kui nad murduvad, kukuvad nad peamiselt grilli põhja. Kuid ka grilli kõrvale ja kui te olete enda jalast välja tõmmanud väikese metallpinnu, siis tõenäoliselt on see pärit just sealt. Kuid veel hullem, kui need metallpinnud ei kuku kõik grilli põhja, vaid kleepuvad märkamatult resti külge ja sealt edasi toidu külge. Trooja hobusena liiguvad nad rasvase vorstiga edasi su suhu ja sealt edasi makku. Nüüd, kus ta on jõudnud sinu kehasse, võivad need tillukesed metallist ogad teha tohutut kahju. Ei ole vaja arstiharidust, et mõista, et terav metalloga sooltes, ei ole eriti hea asi.

Asja muudab keeruliseks ka see, et need ogad on maru väikesed ja jäävad ka röntgenil sageli märkamata ning arstid ei suuda mõista, mis sind seal ooteruumis ägisema pani.

USAs on vahemikus 2002-2014 need pisikesed traadijupid haiglasse viinud ligi 1700 inimest. Enamikul juhtudel jõuti siiski järeldusele, mis on juhtunud ja ogad said eemaldatud. Tuli kasutada ka laporoskoopilist lähenemist, kus inimese kehasse siseneti suu kaudu. Rahva keeli nimetatakse sellist sekkumist mõõga neelamiseks. Aga ka vana head kõhu lahti lõikamist. Ühel juhul nõudis traadijupp ka mehe elu, kes oli valude käes veetnud kaks nädalat ja lootis diivanil õhku ahmides, et see ise üle läheb.

Seega soovitus peaks vist olema, et ärge puhastage enda grille? Pigem oleks soovitus, et soetage endale igal alanud hooajal uus traathari, et need piisavalt tugevad oleksid.

Allikas: cracked.com