Šokolaad annab küll palju kaloreid ja suurendab diabeedi riski, kuid samas võivad šokolaadis sisalduvad antioksüdandid vähendada veresoonte põletikku, mida seostatakse näiteks ateroskleroosi ehk arterilubjastusega.

Cambridge ülikooli teadlased analüüsisid seitset šokolaadi tervisemõju kohta tehtud uuringut, milles oli osalenud kokku üle 100 000 vabatahtliku. Uuringutest valiti välja kõige rohkem ja kõige vähem šokolaadi söövad inimesed.

Viis uuringut seitsmest tõestas šokolaadi kasulikku mõju südamele. Võrreldes vähe šokolaadi söövate inimestega oli sageli šokolaadiga maiustavatel inimestel 37 protsenti väiksem risk haigestuda südame- ja veresoonkonna haigustesse.

Uuringus ei tehtud vahet, kas šokolaad oli tume või hele või kas see oli pärit jookidest, batoonidest või küpsistest.