Püüan mõistatada, miks te valisite seksi edasilükkamise tee. Sa küll ei täpsusta, kui kaua te ootasite, kuid liiga pikk edasi lükkamine võib olla ootamatu mõjuga. Kui kohtud uue partneriga, on teie vastastikuna seksuaalne iha kõrgpunktis. Ootamine annab märku sellest, et olete võimelised viisakaks viivituseks ja sammuti kinnitab, et väljavalitu pole maniakk. Siiski on iha võimas jõud. Suurbritannias 2017. aastal toimunud uuringu kohaselt seksis 35 protsenti mehi vanuses 35-44 esimesel kohtingul ja 35 protsenti kolmandal. Sama vanad naised olid pisut konservatiivsemad: 40 protsenti seksis neljandal ja vaid 9 protsenti esimesel kohtingul.

Naistel on head põhjused seksiga viivitamiseks, enamasti on need seotud turvakaalutlustega. Kui lähed välja kellegagi, kes juba on su huviorbiidis, siis ilmselt tead ka tema minevikku ja isiksust. Samas kui tutvud kellegagi kohtinguportaalis, pole sul tema isikust mingit eelteadmist ning ettevaatlikkus on mõistlik. Kui kaks inimest tunnevad ja usaldavad teineteist, võib seksi edasilükkamine viidata sügavamatele hirmudele. Näidata kiindumuse või mahajäetuse probleeme, väärkohtlemist minevikus või halvasti lõppenud eelmist suhet, mis ei lase naisel end juhatada romantilisest suhtest seksuaalsesse suhtesse.

Hirm võib mehe erektsiooni nullida ja naise orgasmi pärssida. Seksi edasi lükkamine võib neid tundeid võimendada, sest seks pole ühe inimese üritus. Kui ärev inimene annab lõpuks nõusoleku seksiks, kandub ärevus ka partnerile ja mitme nädalase ootamise võimsa kulminatsiooni asemel on tulemuseks pettumus.

Hea uudis on aga see, et te mõlemad olete esimese soorituse järel pisut pettunud. Samas meeldite teineteisele ju ikka veel ja minu soovitus on ronida uuesti sadulasse nii kiiresti kui võimalik. Kõige olulisem on, et su partner tunneks end vabalt. Abiks võib olla klaasike veini, aga mitte rohkem kui kaks. Ära kiirusta. Nautige teineteist suudeldes, hellitades, naerdes, rääkides ja silitades. Jälgi, kuidas ta sinu tähelepanule reageerib, mis paneb teda tagasi tõmbuma? Ole tähelepanelik ja veendu, et eelmäng on hästi mängitud ja ta on täiesti erutunud - sellisel juhul tuleb hoogne lõpplahendus vääramatu jõuga."