Kui ajalooliselt on stigmatiseeritud naisi, kel on romaan noorema mehega, siis tänapäeval on toimunud suur nihe. Prantsuse presidendi naine Brigitte Macron on 66-aastane ja tema abikaasa Emmanuel Macron 42ne. Filmirežissöör Sam Taylor-Johnson on 52 ja tema abikaasa, näitleja Aaron Taylor-Johnson on 29-aastane.

Selliste suhete stabiilsus ja usaldusväärsus on aidanud murda müüti nooremast mehest kui õnnekütist. Ja loomulikult, mida aktsepteeritavam on taoline suhe avalikkuse silmis, seda tavalisemaks see muutub. 2016. aastal läbi viidud Montréalis asuva McGilli ülikooli uuring seksuaalselt tegusate 35-44-aastaste naiste seas näitas, et 13 protsenti neist olid viimase aasta jooksul olnud vahekorras endast viis või rohkem aastat noorema mehega. Sama uuringu kohaselt enamik vanuselise hüpogaamiaga (vanem naine ja noorem mees) suhteid kestsid vähemalt kaks aastat ning märkimisväärne hulk oli ka abiellunuid.

Siiski peab möönma, et meestele on lubatud rohkem kui naistele. Vanemad mehed on traditsiooniliselt otsinud nooremaid partnereid. Kui selline ebavõrdsus korrutada asjaoluga, et enamik vanemaid mehi on kas abielus või suhtes, saab selgeks, kuivõrd keeruline on keskealisel naisel leida enda ealist meest.

Olles silmitsi valikuga, kas käia kohtingul kõvasti vanema mehega või endast palju nooremaga, kipub liisk langema viimasele. Kasud on sees mõlemal poolel. Noor mees saab seksuaalselt kogenud, tõenäoliselt majanduslikult iseseisva partneri, kel pole huvi laste saamise vastu. Naine aga seksuaalse võimekuse tipul mehe, kel pole kohustusi ja on aega, et kohandada enda graafik naise järgi.

Siiski pole kõik nii roosiline. Igasuguse suure vanusevahega suhte puhul tulevad mängu kultuurilised erinevused. Tõsi, seksimine endast poole noorema partneriga võib tõsta kõvasti enesehinnangut. Samas tekitab määratut turvatunnet see, kui hellitleda mehega, kes teab Janekit „Nelja tankisti ja koera“ filmist. Tõenäoliselt on ka teie energiatase erinev.

Demograafilisest seisukohast võib olla keeruline leida enda eakaaslast. Teisalt pole kunagi varem olnud sedavõrd palju võimalusi partneri otsimiseks. Kohtinguäpid pole ainus võimalus. Miks mitte katsetada šampanjaklubi või tangotrenni? Igal sõbral, kellega suhtled platooniliselt on omakorda sõber, vend või lellepoeg, kes võib olla see tõeline.

Lõpetuseks, sisenes kohtingute maailma, tuleb pea selge hoida. Kohtinguäpid on seksi saamise lihtsaks teinud, mis tähendab, et suguhaigused levivad 45+ vanusegrupis laiemalt kui kunagi varem. Tehisintellekt võib aidata sul leida sinisilmset 55-aastast meest kümne kilomeetri raadiuses, kuid suguhaiguse eest kaitseb siiski vaid kondoom.