Ka uuringud kinnitavad, et nii tupekuulide kasutamine, kui ka regulaarsed harjutused kuulikestega suurendavad seksuaalset erutust ja rahuldust. Kuigi harjutusi võib teha lihtsalt lihaseid pingutades ja lõõgastades, on tupekuulid tõhusamad vaagnapõhjalihaste toonuse tõstmiseks, sest kuulike on konkreetne asi, millest kinni hoida.

Tupekuule on mitmesuguse suuruse ja kujuga. Lihtsam on alustada pisut suuremate pallidega, sest neid on kergem paigal hoida. Kui vaagnapõhja lihased pole veel piisavalt tugevad, võivad väiksemad pallid välja kukkuda.

Traditsiooniliselt on tupekuulid tehtud terasest ja armukuulid lihvitud merevaigust või nefriidist, mis tähendab, et nad on loomulikult rasked. Apteegist on võimalik osta kuulikomplekte, mis on kaetud kehasõbraliku silikooniga ja külge disainitud paigaldamissangakesed. Kogemuse kasvades võiksid vahetada raskemad kuulid kergemate vastu.

Soovi korral võib osta ka vibreeriv elektroonse tupekuuli Elvie Trainer, mille abil saab lisaks treeningule ka äpi kaudu kontrollida vagiina võhma ja haarde tugevust. Vibreeriv treener pole iseenesest mõeldud seksileluks, aga osa naisi tunneb selle kasutamise ajal erutust.

Kui vaagnapõhjalihased muutuvad tugevamaks võid ka ise märgata, et kokkutõmbed orgasmi ajal muutuvad tugevamakas ja kogemus intentsiivistub.

Tupekuulidel on mitmeid plusse, mis peaks avalduma umbes kuuajase regulaarse kasutamise järel. Nad aitavad ennetada põiepidamatust ja emaka alla vajumist ning kiirendavad taastumist pärast sünnitust. On naisi, kes tunnevad kuulide kandmise ajal kerget erutust, mis tähendab, et eelmängu osa enne vahekorda saab soovi korral lühendada, samuti niisutub tupp loomulikul moel.