Kuidas kannalõhesid ennetada?
Kannalõhede ennetamisel on suur roll õigel hügieenil – jalgade korralikul igapäevasel pesul, kuivatamisel ja kreemitamisel.

5 sammu lõhenenud kandade raviks
1. Kui aga lõhenenud kannad juba vaevavad, siis nende ravi võiks alustada jalavannidega soovitavalt 37 kraadises vees, millele on lisatud pehmendavat ja niisutavat jalavannisoola või vanniõli.
2. Peale 10-15 minutilist jalavanni tuleks, kannalõhed õrnalt rapseldada spetsiaalse kannariivi või pimsskiviga.
3. Oma iluprotseduuri lõpetamiseks kasutage vaheldumisi kuuma ja külma veejuga,et vereringet stimuleerida.
4. Seejärel järgneb korralik kuivatamine ja kreemitamine spetsiaalselt kuivadele ning lõhenenud jalgadele mõeldud kreemidega.
5. Soovitav on jalgu kreemitada õhtuti enne magama minekut ja jätta ööseks kreemi paremaks imendumiseks jalga sokid.

Apteegis on müügil ka spetsiaalselt kannalõhedele mõeldud uureat sisaldavad jalasalvid, mis niisutavad ja pehmendavad nahka ning samas leevendavad valu ja rahustavad jalgu.
Osadele salvidele on juurde lisatud ka jahutavat eukalüptiõli, mis turgutab jalgu ja annab neile värske tunde ning lõhna.

Kannalõhede ravis on väga oluline järjepidevus nii hügieeni osas kui ka kreemitamisel, sest põhiline põhjus, miks kannalõhed tekivad, on vähene jalahooldus.

Vältimaks bakterite sattumist kannalõhedesse võib neile pihustada haavaliimspreid.

Pihustatav plaaster on läbipaistev, õhku läbilaskev ja veekindel, kaitseb kannalõhet märjaks saamise, mustuse ning bakterite eest, soodustab paranemist ning takistab haava taasavanemist. Nahasõbralik plaaster on kui teine nahk, mis kulub nahalt mõne päeva möödudes.

Lisa saab lugeda siit: