„Hoian patsienti palves ja jään lootma, et ravim mõjub suhteliselt noorele mehele hästi – et saame jätkuvalt tema ravil õlga all hoida. Pakkuda inimestele lootust, võimalust oma eluga edasi minna - see on meie fondi puhul väga oluline,” rääkis Tänavsuu.

Patsiendil on kolm last ja üks lapselaps. Mehe üks poegadest ütles, et isa tervis halvenes, kui ta kuulis, et Haigekassa poolt ei ole ravi rohkem ette nähtud. „Tervist mõjutab ju ka see, mis inimesel peas toimub,“ sõnas patsiendi poeg. „Meie lootustele tõmmati kriips peale. Kui aga arst ütles, et on veel üks kallis ravim, mis võib aidata, sai isa lootuse tagasi. Seda oli tema näost näha.”

„Võimatu on mõõta elamiseks kingitud päeva tähendust või väärtust. Ainuüksi toetuse andmine annab esialgu lootuse, mis sellise haiguse puhul on tegelikult parim ravim. Kui ravim toimib, siis on fondi panus väga tänuväärne,” lisas poeg.

„Enesetunne on hea aga tervis aina halveneb, sest haigekassapoolse toetusega ravi enam pole,“ rääkis patsient. „Praeguseks on ainuke lootus veel saadud ravim. Kuna edasist ravi pole endal võimalik täies mahus finantseerida on saadud toetus väga suur kingitus ja annab lootust haigus piiridesse saada."

Abraxanet kasutatakse erinevate vähipaikmete raviks. Eestis seda ravimiameti andmetel seni müüdud ei ole. Küll on müüdud teisi paklitakseeli preparaate.

Abraxane ei kuulu Eesti Haigekassa poolt kompenseeritavate keemiaravikuuride hulka ning seda ei lisata sinna ka 2015.aastal. Eesti Haigekassa põhjendab seda sellega, et ravimi toimet arstide poolt taotletud sihtgrupile ei ole uuritud ning puuduvad ka võrdlusuuringud alternatiivsete raviskeemidega. Samuti vajab selgitamist ravimi toime võrreldes muude alternatiividega.