Küüslauk
Süües mõned küüslauguküüned päevas, võid efektiivselt tõrjuda kahjulikke baktereid ja viirusi. Samuti aitab võimas küüslauk nn külmetushaiguste, gripi ja hambavalu korral. Tõsiasi, et küüslauk on igati taskukohasega hinnaga, lisab talle väärtust ainult juurde. Selleks, et maksimeerida antibiootilist toimet, tuleks küüslauku süüa toorelt (kuumutamise käigus läheb osa tema kasulikkusest kaduma). Lisa toores küüslauk salatisse, suppi või määri võiga leiva peale. Samas on toores küüslauk maohaigetele tugev ärritaja, mida peaks tarvitama ettevaatlikult koos söögiga või suurema koguse veega.

Sibul
Sibula mõju tervisele sarnaneb küüslaugu omaga. Ta vaigistab valu ja põletikku ning aitab külmetushaiguste ja gripi korral. Nii nagu küüslaugul, ilmneb ka sibula parim toime toorelt süües.

Greibiseemneõli
Greibiseemneõli aitab ennetada erinevate seente ja bakterite teket. Algava külmetuse ärahoidmiseks tõhus vahend.
Enne greibiseemneekstrakti kasutamist tuleks seda kindlasti veega lahjendada. Täpsemad juhised on apteegis müüdava pudeli peal kirjas.

Mädarõigas
Tugevatoimeline madarõigas annab kehale energiat ja aitab organismil kaitsta end potentsiaalsete haiguste eest. Samuti omab ta antibiootilist mõju kahjulike bakterite vastu ja lisaks soodustab vereringet.
Mädarõigas aitab nii kuseteede infektsioonide, neerukivide kui ka bronhiidi korral. Tarbida tuleks seda toorelt või parema toime jaoks lahjendatult koos väikese koguse õunaäädikaga.

C-vitamiini rikkad toidud
C-vitamiini leidub paljudes puuviljades, näiteks apelsinis ja ananassis. C-vitamiin turgutab immuunsüsteemi. Sellepärast on ka külmetuse korral naturaalse apelsinimahla joomine niivõrd mõnus.

Kaneel
Kaneel aitab alandada veresuhkru taset, mis on väga oluline diabeediriski puhul. Samuti omab ta antibiootilist toimet ja aitab pärmseene vohamise korral. Kaneeli tarbimiseks on mitmeid vise - puista kaneeli näiteks pudru sisse või tarbi kuuma tee sisse segatuna.

Õunaäädikas
Õunaäädikas sisaldab orgaanilist õunhapet, mis on tuntud antibiootilise toime poolest. Õunaäädika tarbimine aitab ennetada ja leevendada kurguvalu, hävitades baktereid, mis antud olukorra põhjustanud on. Kuna paljude jaoks on õunaäädikat lihtsalt sisse võtta paras õudus, siis võib õunaäädikat lisad klaasile soojale veele ja sinna lisada veel mett.

Ingver
Tugevatoimelist ingverit kasutatakse laialdaselt külmetushaiguste ja gripi vastu. Samuti mõjub see suurepäraselt kõhuvaeguste, iivelduse ja nii lihas- kui ka liigesevalu vastu. Kindlasti ei tohiks aga ingverit liiga tihti ja suurtes kogustes tarbida. Rasedatel võib liigne ingveri manustamine mõnede ekspertide sõnul raseduse katkemist soodustada.

Eukalüpt
Eukalüptil on võimas antiseptiline toime, kui seda naha peale asetada. Samuti kasutatakse seda laialdaselt teedes ning lisaks sellele kergendab eukalüpti eeterliku õli sissehingamine hingamist nii nohu kui ka köha puhul. Eukalüptiõli lahust võib kasutada kurgu loputamiseks angiini korral, sest see mahendab valu ja põletikku.