Istuge mugavalt, sirge seljaga. See toetab sügavat hingamist.

Hingake läbi nina nii sisse- kui ka väljahingamisel.

Suunake kogu tähelepanu hingamisele. Jälgige, kuidas hingate sisse ja kuidas välja.

Hakake hingama sügavamalt. Hingake kogu aeg läbi nina, kuid tundke hingamisel oma kurgus kerget kontraktsiooni ning kontrolli. See tekitab kurgus vaikse kohiseva hääle. See on spetsiifiline jooga hingamise tehnika, mis aktiveerib diafragma, muutes seeläbi hingamise sügavamaks ja rahulikumaks ning rahustades hüperaktiivse meele.

Kui olete kõik ülalmainitu ära teinud (kokku u 5 minutit), võite alustada hingamisharjutusega.

- Sügav sissehingamine (lugege mõttes 6–8ni), sügav väljahingamine (lugege mõttes 6–8ni) – tehke seda 5–10 korda.

- Pärast viimast pikka väljahingamist hoidke hinge kinni (kuid oma keha ja meel hoidke lõdvestunud ning rahulikud) ning lugege mõttes 6–8ni. Pärast seda hingake sügavalt sisse (lugege 6–8ni). Tehke seda kolm korda.

- Kui olete kolm korda teinud väljahingamise–hinge kinni hoidmise–sissehingamise tsüklit, hingake mõned korrad vabalt, kuid sügavalt sisse ja välja.

- Pärast viimast sügavat sissehingamist hoidke hinge kinni ja lugege mõttes 10–12ni. Ja siis hingake aeglaselt välja. Jällegi korrake seda kõike kolm korda.

- Kui olete taas kolm korda sissehingamise–hinge kinni hoidmise–väljahingamise tsüklit teinud, hingake vähemalt viis korda vabalt sisse ja välja.

- Korrake seda seeriat soovi korral veel 1–2 korda või laske kurk vabaks. Hakake tasapisi hingama tavapäraselt, kuid keskenduge ikka veel sisse- ja väljahingamisele. Pärast paariminutilist vabalt hingamist jätkake oma päeva energilise keha ja rahuliku ning selge meelega.