1.  Sul on olnud viimaste kuude jooksul väga tihe töögraafik, ent tööde nimekiri hakkab järjest lühenema.

2.  Su ülemus palub sul sinu tööülesanded selgeks õpetada ka sinu kolleegidele ilma selge põhjuseta.

3.  Tundub, et sinu kolleegid dubleerivad sinu tööülesandeid ning neid tunnustatakse selle töö eest.

4.  Sinu ettevõte on täbaras majandusseisus, kulusid, tööjõudu ja palka vähendatakse.

5.  Sinu ülemus on tujust ära ja murelik ning väldib sind või tulevikuga seotud teemasid.

6.  Sinu ülemus või personalijuht palub sul esitada CV. CV-d läheb vaja ainult siis kui plaanitakse kollektiivis muutusi.

7.  Mõistad, et su ülemusel pole suurt aimu, millega sa igapäevaselt tegeled ning ta ei tunne selle vastu ka huvi. Võid arvata, et sel põhjusel ei suuda ta sind ka piisavalt väärtustada ning peaksid valmis olema ootamatuks lahkumiseks.

8.  Sa saad korraga kaela hulga tööülesandeid või projekte, mida on siiani pidevalt määramatusse edasi lükatud. Ka see võib olla märk, et sinult oodatakse kõigi asjade lõpule viimist enne sinu viimast tööpäeva.

9.  Sul palutakse aidata valida koostööpartner, kes teeks ära osa või kogu töö, mida siiani oled teinud. Su ülemus võib öelda, et see ei mõjuta sugugi sinu rolli ettevõttes ja sinu ülesandeks jääb koostöö haldamine, kuid see lubadus ei pruugi vett pidada.

10. Äkitselt ei tunne su ülemus sinu töö vastu enam mingit huvi. Kui sinu edasine funktsioon on lahkumine, siis ei oma ka sinu töö ning laual olevad projektid enam mingit tähendust.

Allikas: Forbes