Üks peamistest uue aasta lubadustest. Pärast pidude, magusate ja rasvaste toitude hooaega on loomulik, et järgneb lubadus kaalu langetada ja vormi saada. Igal jaanuaril pakuvad spordiklubid soodsaid pakette ja liitumisi neile, kes soovivad täita oma uue aasta lubadust. Uuringud näitavad, et 60% spordiklubide liikmetest unustavad veebruari keskpaigaks oma lubaduse.

2.  Loobun suitsetamisest

Tahad loobuda suitsetamisest? Peaksidki. Loodetavasti kuulud nende 15% hulka, kes suudavad suitsetamisest eemal hoida ka 6 kuud hiljem.

3.  Õpin midagi uut

Oled ammu tahtnud õppida prantsuse keelt ja klaverimängu. Või saada selgeks kokanduse saladused. Millegi uue õppimine on põnev, mitte ainult tulemus, vaid protsess ise. Varsti aga meenub sulle, miks sa sellega varem tegelenud pole. Prantsuse keel on raske, klaverit peab liiga palju harjutama. Restoranis on lihtsam käia. Ja aega on vähe!

4.  Söön tervisilikult

Pühade ajal sööd peamiselt kõike eriliselt ebatervislikku, kuid uuel aastal on kõik teisiti: täisterapudrud, maitsestamata jogurt hommikuks, kala ja metsik riis lõunaks, salatid ja puuviljad õhtuks. 2. jaanuaril on see kõik võimalik, kuid kolmandal jaanuaril ära mine enam äärmustesse, vaid hoia mõõdukust, muidu sa ei jaksa oma lubadusest kinni pidada.

5.  Hoian raha kokku ja maksad võlad

Pärast kulukat detsembrit ja süümepiinu tohutu kulutamise pärast tekib soov hakata raha koguma sukasääre sisse ning olla ratsionaalne ja täiskasvanud inimene, kes suudab oma rahaasjad kontrolli all hoida. Paraku kestavad jõulujärgsed allahindlused pea märtsini ning väga keeruline on oma lubadusest kinni pidada.

6.  Veedan rohkem aega perega

Kõigil on tänapäeval kiire, kuid veri on paksem kui vesi ja aasta algus, koolivaheaeg, on emotsionaalselt just see aeg, kus laste ja perega on mõnus aega veeta ja annad endale lubaduse, et teed samamoodi terve aasta vältel. Kuid töö ei kao kuhugi ja seda lubadust on raske pidada, ükskõik, kui siiras see soov ka pole.

7.  Olen vähem stressis

Pole üldse paha plaan olla vähem stressis, isegi ilma eelneva pühadehulluseta on lihtne erutuda oma töiste ja perekohustuste tõttu, elada läbi eksistentsiaalseid ja finantsilisi kriise. Väiksem stressikogus teeb sind õnnelikuks, seega järgmisel aastal süütad küünlad ja teed mullivanne. Otsid võimalusi vähem muretsemiseks ja rahu leidmiseks. Kuid stress algab juba 1. jaanuaril, muretsedes, kuidas tulla toime kõigi oma uue aasta lubadustega!

8.  Loen rohkem raamatuid

Üllas ja hea plaan. Kuid kogu selle müra ja meelelahutuse ning aina kasvama kiiruse keskel on väga keeruline seda lubadust täita, eriti, kui su lugemisharjumus on juba kadunud.

9.  Olen vähem arvutis ja telefonis

Aga juba 1. jaanuari hommikul postitad Facebooki oma uue aasta tervituse ja jälgid terve päeva vältel, palju meeldimisi see kogub.

10.  Joon vähem

1. jaanuari hommikul pole see kuigi imekspandav, et soovid vähem juua. Küsimus on, kas see soov säilib ka järgmise 364 päeva vältel. Väiksem alkoholitarbimine on kindlasti kasulik nii tervisele, rahakotile ja võimalik, et ka mainele.