Siiani esmakordselt Eurovisiooni tulemusi ennustaval Juhan Paadamil läksid enda sõnul kõik prognoosid “ligi 100% täppi”. Eurovisiooni pikaajaline korraldaja ja 47. Eurovisiooni peaprodutsent Paadam on kindel, et tänavune Eurovisiooni esikoht kuulub Rootsi laulule “Heroes” ning meie Elinale ja Stigile reserveerib ta teise koha.

Laupäeva öösel vastu pühapäeva selgub, kui palju Juhan Paadami ennustus täppi läks. Foto Priit Simson

“Samas finaali analüüsimisel ning oma eelistuste kujundamisel tuleb kindlasti tähele panna Venemaa, Itaalia, Austraalia, Aserbaidžaani, Iisraeli, Belgia ja Gruusia lugusid. Samuti on omad võimalused Poola ja Läti lauljataridel. Eesti edu seisukohast on oluline Norra dueti esinemine, sest nemad on meie Stigi ja Elina kõige otsesemad konkurendid käesoleva aasta lauluvõistluse finaalis,” kommenteeris Juhan Paadam.

OlyBeti koefitsientide järgi kõige väiksem lootus võidule on Saksamaal (koefitsient 201), Montenegrol (151) ja Poolal (151). Null punkti sellel aastal võistlejatest keegi siiski pigem ei saa.

“Poolfinaalid on järjekordselt tõestanud, et otse-eeter on tõeliseks lakmuspaberiks või proovikiviks nii heliloojatele, esitajatele kui ka teletegijaile. Otsesaade tagab vaatajaile eheda elamuse ning näitab artistide võimekust ja küpsust. Vaataja on finaaliks ennast kinnistanud oluliseks saate loomisest osavõtjaks, kelle maitse ja soovid kas ühtivad või lähevad lahku professionaalsete žüriide seisukohtadest. Nii sünnib tulemus, mis määrab lauluvõistluse paremusjärjestuse,” lisas Juhan Paadam.