Liis Auväärt, toimetaja:

Püüan südaöö paiku voodisse sättida, aga siis loen ja kirjutan veel Messengeris. Mehega räägime möödunud päevast.
Lugesin kunagi, et ka siis, kui uni ei taha tulla, ei tasu voodist tõusta. Tuleb kannatlikult oodata ja lasta vähemalt kehal puhata! Püüan mõtteid peast pühkida mindfulnessi harjutustega. Keskendun ainult hingamisele: jälgin, kuidas õhk minusse voolab, kuhu see jõuab, kuidas liiguvad kopsud ja rindkere. See muudab hingamise kiirelt rahulikumaks. Teine võte on mõelda näiteks oma varvastele: annan ajust teate, et tahan tunda vasaku jala väikest varvast, ilma et seda teadlikult liigutaksin. See polegi nii lihtne! Kui üks varvas leitud, otsin järgmist. Ka selline harjutus teeb pea tühjaks.
Vanasti kuulasin enne und muusikat, nüüd seda enam ei tee, hakkan looga liiga kaasa mõtlema. Akna teen lahti, sageli ka talvel. Õhk võib olla külm, aga on uinutavalt värske!

Ulla Kindel, reklaamijuht:

Kuna jõuan iga päev hilja koju, siis magama saan alles kesköö paiku.

Õhtul on mul kodus mahedam valgus. Telesaateidki vaatan vaikse häälega, see on ilmselt harjumus, mis jäänud ajast, kui laps oli väike. Väldin teadlikult actionfilme, neid saab salvestada ja vaadata hiljem.
Kui keset ööd uni ära läheb, siis tõusen korra üles, teen sooja jooki. Või kui jaksan, siis loen raamatut, ka ristsõnad on head uinutajad.

Paula Toomel, turundusjuht:

Väikese lapse ema roll on üsna aktiivne, nii et kui umbes kell 22–23 voodisse jõuan, uinun kiiresti, sest olen päevast väsinud. Õhtuti ma kohvi ei joo, viimase tassi võtan kella 14–15 paiku. Aeg-ajalt meeldib õhtul juua taimeteed. Lisaks õhutan enne magamaminekut magamistoa ära, sest värskes õhus on parem magada.
Unenipina töötab mul hästi hingamisharjutus 7-5-8-1. Sulen lamades silmad ning sisse hingates loen aeglaselt seitsmeni, siis hinge kinni hoides viieni, välja hingates kaheksani ning n-ö tühja kopsuga üheni. See rahustab ning toimib hästi ka stressi ja ärevuse maandajana.

Vaata teisi nippe lisaks siit.