Meedia annab rinnakultusele hoogu juurde: kõhnadel modellikehadel kõrguvad uhked kuplid, statistika väitel meeldivad meestele just suured rinnad. Järelikult... tuleks büsti suurendada?

Meetod 1: söö!

Iga naine teab, et dieeti pidades kahanevad esmajoones rinnad. Maria Drevsi koostatud raamatus “Kaunis rind: täiuslikkuse saladused” on see tõde kokku võetud nõnda: “Iga juurdevõetud kilogrammi pealt kosub rind 20 g ja vastupidi. Seega, kui võtsite alla näiteks 10 kg, kaotab kumbki rind vastavalt 200 g. Kui arvestada asjaolu, et “keskmine” rind kaalub umbes 400 g, on radikaalse dieedi tagajärgi lihtne ennustada. Elastsuse kaotanud nahk vajub rippu, rindadest saavad aga “spanjelikõrvad”.”

Seega – head isu?! (Muide, köögikaaluga ei õnnestu rindu kaaluda. Katsetasin. Korduvalt.)

Paraku: lopsakamaks muutub kogu keha, mitte ainult rinnad.

Meetod 2: imeta!

Imetamise ajal muutub ka tagasihoidlik büst märgatavalt suuremaks ja omandab võluväe – seda viimast küll vaid beebi jaoks. Aastate eest titemammana tundsin rõõmu, et mul oli alati käepärast selline võluvahend: pistad tissi suhu ja kisav tita rahuneb hetkega. See oli meie maailm, minu ja tita väike turvaline piimalõhnaline mull.

Paraku: piimalähkrid on küll kopsakad, kuid kohati tilguvad ja pakitsevad.

Meetod 3: lõika!

Rindu on kirurgiliselt suurendatud juba 18. sajandist peale. Algusajal topiti rinnapartiisse klaaskuule, elevandiluud ja isegi metalli. Sellised täidised tekitasid aga meditsiinilisi probleeme, kuni sinnamaani, et võidad rinna, kaotad elu. Tänapäeval kasutatakse rinnasuurendamiseks üldiselt silikoonist implantaate.

Lõikuste arv on üüratu: 2014. aastal laskis rindu suurendada üle maailma 1 348 197 naist, rahvusvahelise esteetilise plastilise kirurgia ühingu (ISAPS) andmeil. Ennast lasevad opereerida ka vanemad naised, näiteks 2011. aastal suurendas rindu 83aastane ameeriklanna Marie Kolstad, kes soovis leida uut meest. Vanaproua väitis, et temavanused mehed tahavad 20 aastat nooremaid naisi ning operatsiooni tegigi ta noorematele konkurentsi pakkumiseks. Karm!

Konkurentsis püsimiseks rabelevad mehedki – günekomastiat ehk meeste rindade suurenemist kogeb umbes 40 protsenti vanematest meestest. Enamasti taandub see iseenesest, kui kõrvaldada põhjus: ülekaal, mees- ja naissuguhormoonide tasakaalu häire vms. Kui aga ei taandu, siis iluravikliinik on mõistagi valmis ulatama abistava käe. Eestiski tehakse meestele üha rohkem operatsioone, et muuta rinda lamedamaks (hind alates 1450 eurost).

Paraku: naiste rinnasuurenduse hind on üsna krõbe (Eestis alates 2950 eurost) ning välistatud pole kõrvalmõjud, alates põletikust kuni seljavaludeni, mida tekitab suurem-raskem büst.

Meetod 4: unusta ära!

Murra sellest meetodite labürindist rinnaga läbi. Rindade suurus on lõppude lõpuks ainult naise enda asi. Ja mitte kellegi teise.

Kes ütles, et naise büsti suuruse üle peaksid otsustama mehed? Unusta ära! Jah, rinnad on erogeenne tsoon... muu hulgas... kuid sugugi mitte alati. Näiteks kui mul oli hullraske päev ja mees ei taipa mind kallistada, vaid sirutab käe hoopis rindade poole, siis mu seksiisu haihtub. Või kui rinnad on päevade-eelselt tundlikud, siis nende puudutamine hoopis jahutab kirge.

Rindade ilu on vaataja silmades: olgu siis pilgupüüdjaks A-korv või B või DD. Kui aga tahta Pealiskaudsetele Piidlejatele võimsa büstiga muljet avaldada, siis piisab kahest P-st: päriselus push-up ja virtuaalmaailmas Photoshop.

Artikkel ilmus Eesti Naises 2016. aasta maikuus.