- sääski peletavad hästi tubakasuits ja palderjani lõhn. Sada grammi kamprit, mida soojendada leegil, suudab vabastada sääskedest ja kärbestest üsna suuri ruume.

- vanasti kasutati sääskede ja teiste putukate peletamiseks orasheina - ühe levinuima umbrohu juurte keedist.

- sääskede tõrjumiseks võib kasutada toominga ja basiiliku peenestatud lehti ja õisi.

- tüütud vereimejaid aitab peletada ka nelgi, basiiliku, aniisi ja eukalüpti lõhn. Kaitseks piisab kui määrida nende taimede õlilahust katmata kehaosale  või tilgutada õli alkoholi sisse (5-10 tilka) ja tilgutada tulle: kaminasse, lõkkesse, küünlale, kuuma vette. Niisutage õliga vatitups ja pange see aknalauale.

- teepuu õli aitab sääsehammustuste puhul sügeluse vastu.

- istutage akna alla leeder - või tehke tomatipeenar. Leedri värskeid oksi tooge tuppa, need peletavad sääski sama hästi kui tomatilehtede lõhn.

- kui olete otsustanud istuda lõkke ääres,, siis visake tulle kergelt kuivanud kadakaoksi.

- vana rahvalik vahend on ka püreeter - pärsia jaanikakar. Kuivatatud õisikud, lehed, varred, mis on peenestud, kahjustavad putukate närvirakke. Piisab, kui panna tuppa paar kimpu seda taime ja te olete nädalaks sääskedest prii.

- seedriõli lõhn peletab mitte ainult sääski, vaid ka kärbseid ja tarakane.

- ükski putukas ei tule lähedale, kui pesta nägu puju (koirohi) juurte keeduveega. Seda on lihtne valmistada: peotäiele peenestud juurtele lisada poolteist liitrit vett, lasta keema tõusta ja tõmmata.

Allikas: seemnemaailm.ee