"Mõtlen, et üksikisana on minu nõrgaks kohaks see, et ma ei oska teha mitut asja korraga. See on olnud mu nõrk koht algusest peale. Naistel tuleb see minu meelest geniaalselt välja," tõdeb Petrone. "Kindlasti on seda kinnitanud ka mõni teadusuuring. Järelikult on minu puue see, et ma ei ole naine. Ma olen mees. Ja õigupoolest suudan ma teha hästi vaid ühte asja korraga.

Ikka ja jälle hämmastan inimesi oskusega sooritada keerulisi ja keskendumist nõudvaid ülesandeid. Panen mööbli kokku! Teen wifi korda! Lihtne! Palju raskem on aga valmistada hommikusööki, teha tööd ja kuulata oma last — kõike ühekorraga. Valikut siiski ei ole. Nüüd olen üksikisa ning pean sellega toime tulema. Ja ma tulen ka!"

Ellujäämiskursused köögis

Üksikvanemaks peab Justin, sest elab koos ühe oma lapsega ja mitte kellegi teisega, vastutab ainsana oma kodu eest ja magab kaheinimesevoodis, mis mahutab vaid ühte inimest.

"Kuidas see juhtus, on lugu nagu iga teinegi. Aga võin öelda, et alates 2017. aasta jaanuarist elame koos Annaga kahekesi Viljandis," lisab mees. "Vanim tütar sõitis New Yorki kooli ja noorim elab emaga Lõuna-Eestis. Õnnekombel juhtub vahel sedagi, et kõik kolm on korraga minu juures. Siis olen ühtäkki kiirtoidurestorani kokk, kes teeb päev otsa süüa ja kõrvetab ära paar pannkooki. Kuidagiviisi aga õnnestub ellu jääda ja meil on isegi tore olla."

Brad Pitti sada last

"Vahel ma tajun, kui haletsusväärne kogu see show on. Nad näevad mingisugust 40aastast meest, kes päev päeva järel pingutab. Kes on väsinud. Kelle mõtted on kogu aeg kirjutamise juures, ja mis eesmärgil! Püüan neile mõista anda, et selle pideva trükkimiseta ei oleks võimalik ka kinos käia, sõita Pärnu spaasse ega lennata New Yorki," räägib Justin. "Isiklikku elu mul eriti ei ole. Pole kokkusaamisi naistega, õhtusööke restoranides, kino ega reisimist. Ma tean, et Brad Pittil on sada last ja ta saab sellise eluga hakkama, aga mina ei saa.

Pidudel ja kontsertidel ei käi ma kuigi sageli, ehkki vahel võin ju välja minna küll. Vaevalt et lapsed usuvad, et ma üldse veel kunagi uuesti abiellun. Nad on kuidagi harjunud mõttega, et nende isa on üksi ja et see lihtsalt ongi nii."

Uus poliitiline tegelikkus

Mõte sellest, et võrrandisse lisanduks veel üks uus, senist elukorraldust pea peale pöörav naissoost isik, tundub Justinile täna keerulise võitu. "Enamasti tõden, et mul ei ole millegi sellise jaoks lihtsalt aega," möönab mees. "Säärase elu elamine ei oleks praegu minu kohus. Minu kohus on teha lõunat, koristada kassi okset ja keegi peab ka alla kukkunud kardinapuu ära parandama. See on minu tegelik eesmärk siin elus."

Loe täismahus artiklit ajakirja EMA kevadnumbrist!