Kui keeruline on karjääri kõrvalt hoida suhteid?

Aeg on näidanud, et see on olnud minule siiski keeruline. Muusikute elu on juba nii kaootiline. Kui oled nii palju tööd teinud, et lavale üldse tohiks astuda ja keegi nõuaks valikut, kas muusika või tema, siis minule jääks esikohale muusika. Tean, et nii on olnud, aga õnneks mitte minuga.

Kas on võimalik leida kõrvale inimene, kes tuleb selle elutempoga kaasa?

Kindlasti on, aga pigem pole asi elutempos, vaid selles, et tuleb tihti üksi olla või siis kaasas käia.

Kuidas hoida häid suhteid?

Minu puhul peaks ehk jätma ruumi ja aega, et jõuaks välja puhata ja endaga tööd teha. Kui olen üleväsinud, siis vajan taastumiseks aega, teha mitte midagi. Minu puhul võtab see kaks päeva ja siis tõusen üles entusiasmi ja tuhinaga. Peale seda võib kõik vajalikud tööd ära teha ja teatris, kinos või väljas söömas käia. Nüüd olen endale saanud lubada ka reisimist, ilma et peaks esinema.

Milline peaks olema kaaslane, et ta sobituks muusiku ellu?

Vahet pole, kui on armastus. Aga minu jaoks pole paha, kui on perekeskne ja mitte üleliia ambitsioonikas või egoist. Kardan, et kui kaks ego kokku saavad, siis sealt midagi head ei tule. Aga kes teab, võib-olla annab just inspiratsiooni?

Mis on olnud kõige suurem õppetund suhete osas?

Olen küll õppimisvõimeline, aga suhetekoha pealt ei oska nõu anda. Stephen Hawking on öelnud, et naised on tõeline müsteerium või midagi sellist. Tark mees oli.

Kas naised peavad alati saama kõike, mida nad tahavad?

Seda kindlasti, aga raskus on selles, et nad ei tea ise ka, mis see on.

Mida soovitate noortele muusikutele, et suhted ei kannataks karjääri tõttu?

Võib-olla on praegu siiski lihtsam. Paljud teevad kontserti tund või poolteist järjest ja on vabad. Ehk siis on sellega ka suhteid kergem hoida? Mina olen jäänud natuke vanasse aega kinni või minult eeldatakse, et täidaksin ära terve õhtu. Nii nagu omal ajal viis-kuus korda 40, 45 minutit või hommikuni. See on see, mis metsikult väsitab, pikad vaheajad ja pikk sõit öösel. Noortel artistidel ehk ei ole enam nii raske, sest nende kontserdiajad on tunduvalt lühemaks jäänud. Kõige rohkem hoiab häid suhteid armastus. Kui on tõeline armastus, siis kõik püsib. Kui siiras armastus on otsas või pole olnudki, siis püütakse esitada ultimaatumeid.

Tähistate novembris 60. sünnipäeva tuuriga "Rock'n'roll meid kokku viis". Mida juubelituur teie jaoks tähendab?

Ma pole varem kunagi isiklikke juubelikontserte teinud. See on verstapost, kus mõelda, kas lõpetada või on veel jõudu. Kui inimesed tulevad kontserdile, siis on motivatsiooni ka jätkata. Hetkel tundub küll, et läheb väga hästi.

Minu publiku seas on näha õnneks kõiki, nagu ühes jõululaulus „Kel aastaid ühest sajani“. Tänapäeval juba varsti 120-ni. Ma loodan, et kellelgi ei hakka igav.

Millised on teie tulevikuplaanid?

Ma olen noor ja kui nii, siis tuleb jätkata, sest muidu läheb vorm käest. Uued laulud ootavad ka salvestamist ja eks aeg näitab.

Mis on see miski, mida on muusikukarjäär teile andnud ja mida ei vahetaks mitte millegi vastu?

Muusikukarjäär on mulle andnud kõik! Kõik, millest ma olen unistanud, on täide läinud. Ma olen saanud teha koostööd väga suurepäraste pillimeestega ja inimestega ning ma tunnen, et see koostöö jätkub. Meil on alati tore koos olla. Mul on vahvad lapsed, kes on kõik juba täiskasvanud. Nad on väga tublid. Aga mis on elus kõige tähtsam: olla õnnelik. Seda ma olen!