Kui Reese tõi 23aastaselt ilmale oma vanima lapse, Ava Phillippe'i, ei uskunud ta oma esindajaid, kui nood ütlesid talle, et ema rolli kehastumine muudab ta vanemaks ja rikub ta karjääri.

Peale seda, kui Reese mängis 2005. aastal filmis "Nagu noateral" kolme lapse ema, June Carter Cashi, avastas ta, et need hoiatussõnad saidki reaalsuseks. Kuigi Reese pärjati selle rolli eesti Oscariga, tundis ta, et oli aastateks justkui "külmutatud".

"Räägiti palju sellest, kes me peaksime teiste inimeste jaoks olema ja uskuge mind, ma kuulasin neid pikka aega," avaldas näitleja. "Tekkis tunne, et me peamegi looma ainult inimesi, kes on pärit fantaasiatest."

Kuna Reese tundis, et sellega on tema võimalused piiratud, ütles abikaasa Jim Toth talle, et ta loeb rohkem kui ükski teine tema tuttav ja julgustas naist muutma üht oma lemmikut raamatut filmiks. Nii helistaski Witherspoon raamatu "Metsik" autorile Cheryl Strayedile, et küsida, kas see oleks võimalik. Viimane nõustus ja valminud film tõi Witherspoonile järjekordse Oscari nominatsiooni.

Sellest hetkest alates on Reese toonud ekraanidele veel mitmeid loominguid, mis on võimaldanud tal mängida rolle, mis kunagi olid talle keelatud.