Tom kirjutas oma uue raamatu „Eluterve pohhuist“ emalt saadud inspiratsiooni ajel — ema käskis Tomil tema viimase targutamise peale raamatu kirjutada ja seda Tom tegigi. Oma uues raamatus annab Tom hulgaliselt näpunäiteid, kuidas elamist natukene vabamalt võtta. Ka kriisiajal!

Jumal tänatud, et nii juhtus

Kui midagi läheb nässu, untsu või pekki, siis ütleb ta endale, et igal asjal on hea põhjus. Ma lihtsalt praegu veel ei tea seda. Vahel saab inimene kinga, projekt läheb aia taha, keegi jääb
hiljaks ja ta saab alles pärast aru, et jumal tänatud, et nii juhtus. Ja vahel ei saagi teada — siis lihtsalt ongi nii. Eluterve pohhuist kinnitab ikkagi endale, et igal asjal on hea põhjus.

Eluterve pohhuist ei mõõda oma elukvaliteeti selle järgi, kui palju positiivseid asju tema päevas juhtub. Ta loeb edusammuks seda, kui tema ellusuhtumine jäi eluterveks ja positiivseks, olenemata sellest, mis täna juhtus! Eriti siis, kui päev oli korralik tohuvabohu ja asjad ei läinud plaanipäraselt.

Kui kõik ei lähe plaanipäraselt...

Meie elus juhtub igasuguseid asju. Üllatusi. Naeratusi. Kallistusi. Meeldivaid vestlusi. Naudinguid! Edu saavutamist ja selle tähistamist. Aga kõik, mis juhtub, pole ju alati positiivne ega ootuspärane. Paljud olukorrad tunduvad lausa ebameeldivad ja tüütud ning neid juhtub alatasa. Kõik ei lähe plaanipäraselt. Keegi käitub ettearvamatult ja tekitab sinu eesmärkide saavutamisel takistusi. Buss jääb hiljaks. Klient jääb hiljaks. Miskit läheb lihtsalt untsu!

Eluterve pohhuist alustab hommikut külma dušiga, isegi kui see on ebamugav. Kolm minutit ebamugavust on parem kui kolm tundi ringi uimerdamist.

Eluterve pohhuist ei võta enda emotsioone liiga tõsiselt. Ta teab, et need muutuvad hetk hetke järel täiesti lambist.

Eluterve pohhuist teab, et kui tal on sada probleemi, siis 99 neist on hirmu pärast välja mõeldud hüpoteetilised tulevikustsenaariumid. Ta proovib leida selle ühe, millega tõesti tasub tegeleda.

Elutervel pohhuistil on asjade kontrollimisvajadusest pohlad. Ta teab, et ei saa kontrollida kõike, mis elus juhtub, aga ta saab valida, kuidas ta reageerib.