1. Joo vett

Vee joomine on juba vana tõde, aga seda põhjusega. Piisav vedeliku tarbimine on kaalulangetusprotsessis väga oluline, sest aitab vähendada isusid, muuta treeningud efektiivsemaks ja parandada ainevahetust.

2. Söö rohkem köögivilju

On tuntud tõde, et menopaus aitab kaasa kaalu tõusule, sest sinu isud ja hormoonid muutuvad. Me ei saa küll hormoone mõjutada, aga isude vähendamise puhul tulevad appi köögiviljad. Kui toidukordade vahel hakkab nälg näpistama, haara mõne värske köögivilja järele.

3. Unusta alkohol

Kui tahad kaalust alla võtta, unusta alkohol. Alkoholis on palju kaloreid ja suhkrut, mis suurendavad isusid ebatervislike asjade järele.

4. Liiguta rohkem

Me ei ütle, et peaksid tunde jõusaalis veetma, aga rohkem liigutamist tuleb sulle kasuks. Tee lihtsaid muudatusi, näiteks vali lifti asemel trepid ja jaluta koeraga tavapärasest 15 minutit kauem. Ka väikesed muudatused mõjuvad kehakaalule positiivselt ja aitavad kaloreid põletada ilma otsese treeninguta.

5. Söö hommikusööki

Me juba teame, et hommikusöök on päeva tähtsaim toidukord ja me ei tohiks seda vahele jätta. Miks? Kui me hommikusööki ei söö, oleme lõunaks äärmiselt näljased ja sööme palju rohkem kui kehale tegelikult tarvis.

6. Maga piisavalt

Piisav uni on 50+ naiste jaoks väga oluline, sest kaks peamist hormooni, mis mängivad olulist rolli isude kontrollimisel vabanevad just magamise ajal. Mida paremini magad, seda paremini suudad oma isusid kontrollida.

7. Jälgi portsjonite suurust

Naistel vanuses 50+ on aeglasem ainevahetus, mis tähendab, et iseenda kontrollimine ja oma toiduportsjonite jälgimine on väga oluline, et mitte üle süüa. Ära unusta iga toidukorra juures süüa köögivilju ja vali väiksem taldrik.

8. Stressa vähem

Kas teadsid, et ka stress mängib kaalu langetamise juures suurt rolli? Kui tahad kaalu alandada, pead leidma viise, kuidas oma stressi maandada. Meie soovitame proovida näiteks joogat ja meditatsiooni.

Allikas: Women Daily Magazine