1. Jälgi oma samme

Paljud tervisenõustajad julgustavad inimesi iga päev vähemalt 10 000 sammu sammuma. See on suurepärane viis, kuidas oma tervise eest hoolt kanda, aktiivne olla ja kehale pidevalt väljakutset esitada. Kui üldjuhul elad üsna istuvat eluviisi, siis eriti just raseduse ajal tasuks hakata end rohkem liigutama.

Kui oled võimeline iga päev 10 000 sammu tegema, siis proovi see ka täide viia. Kõnni kasvõi iga kord pigem trepist üles ja unusta liftisõit. Mine kas hommikul või õhtul jalutama, võta seltsi hea muusika või mõni podcast ja näed, kuidas aeg lendab.

2. Tee vähemalt kord päevas trenni

Kui oled seni teinud mitu korda nädalas trenni, ära ka nüüd lõpeta. Selle asemel proovi hoopis iga päev natukene end liigutada, minnes näiteks jõusaali või tantsutrenni. Võimalik, et sinu lemmik on hoopis spinning või ujumine - tee seda! Kui aga spordiklubid pole sinu jaoks, leiad mitmeid kasulikke trennivideosid ka Youtube'ist ning paljud neist on loodud just rasedatele.

3. Joo palju vett

Üks põhjus, miks paljud naised ei suuda vormi hoida, on tõsiasi, et nad ei joo päeva jooksul piisavalt vett. Selleks, et ka raseduse ajal heas vormis olla, ei tohi sul tekkida janu. Kanna endaga veepudelit kaasas, et saaksid vajadusel lonksu võtta.

4. Mõtle toidukorrad ette

Selleks, et tervislikult toituda, tasuks pidevalt läbi mõelda, mida ja millal sa sööd. Kindlasti ei peaks sa nüüd kahe täiskasvanu eest sööma, sinus kasvab siiski väikene hing, mistõttu vajad vormi hoidmiseks vaid mõnda ekstra kalorit.

Seetõttu soovitame sul toidukorrad ette mõelda ja valmis teha, et sul ootamatult kõht tühjaks ei läheks ja sa ei peaks sööma seda, mis parasjagu ette satub.

5. Sa ei pea loobuma raskustest

Ära karda ka raseduse ajal oma kehale väljakutset esitada ja raskustega trenni teha. Oluline on lihtsalt jääda mõistlikkuse piiridesse. Kui sa pole harjunud suuri raskusi tõstma, siis ära sellega nüüd alusta. Selle asemel tegutse nende raskustega, mis on sulle alati mugavad olnud.

6. Puhka palju

Samal ajal ei tasu alahinnata ka puhkuse jõudu ja olgem ausad, enne beebi sündimist vajad seda, sest jumal teab, millal sa peale sünnitust taas korralikult magada saad.

Kuula oma keha: kui oled väsinud, ära tee trenni. See tähendab, et su keha ütleb sulle, et vajab puhkust. Ja kui pärastlõunal tuleb uni peale, siis tukastagi.

7. Tegele jooga või venitamisega

Kui oled rase, harjub su keha kõhukese kasvades loomulikult mõndade asenditega ära, mistõttu võid tunda, et su keha on kuidagi veidralt kange. Seda seetõttu, et sa ei liiguta oma keha enam nii nagu seda varasemalt tegid. Seetõttu soovitame sul tegeleda jooga või venitamisega. Paljudes joogaklubides on isegi rasedatele eraldi joogatunnid, kus on hea uue hobiga algust teha.

8. Tarbi vitamiine

Tasakaalus toidulaud on parim viis, kuidas rase naine saab kõik vajalikud ained toidust kätte. Lisaks soovitavad mõned arstid rasedatel naistel ka vitamiine lisaks võtta, kuid enne tasuks see kindlasti oma arstiga läbi rääkida.

9. Vähenda stressi

Selleks, et kogu raseduse aja head vormi hoida, pead jälgima oma stressitaset, sest see mõjutab ka su keha. Stress mõjub su tervisele väga halvasti ja võib põhjustada haigestumist ning füüsilisi valusid.

Hoia silm peal oma hingamisel (peaksid sügavalt hingama) ning kui miski või keegi tekitab sinus stressi, tegele selle probleemiga.

10. Kuula oma arsti

Me kipume end vahepeal liiga palju tagant sundima ja üle pingutama, aga raseduse ajal peaksid oma keha pisut teistmoodi liigutama kui muidu. Näiteks üle oma võimete treenimine ei ole kohe kindlasti hea idee. Selle asemel räägi oma arstiga läbi, milliseid trenne tema sul teha soovitab ja kindlasti ära valeta talle selle osas, kui palju end liigutad ja kuidas ennast tunned. Su arst soovib sind vaid aidata, mistõttu ausaks jäämine on kindlasti parem kui hiljem kahetseda.

Allikas: Power of Positivity