„Uurisime Baltikumi inimestelt tervist- ja sportimist jälgivate mobiilirakenduste kasutamise kohta ning leidsime positiivse tulemusena, et paljuski tänu tänapäevaste treeningvahendite, nutikellade ja terviserakenduste abile said inimesed edukalt oma treeninguid jätkata ka kevadise eriolukorra piirangute ajal,“ märkis Samsungi Baltikumi kommunikatsioonijuht Liga Bite.

Uuring näitas, et 40% eestlaste hinnangul ei muutnud eriolukord nende sportimise harjumusi üldse. 17% märkis, et nad hakkasid vähem sporti tegema ning kümnendik vastajatest ütles, et eriolukorra tõttu lõpetasid nad täielikult tervisespordiga tegelemise ning tõusid isegi diivanilt minimaalselt.

Bite selgitas, et samas leidsid ka paljud endale alternatiive. “15% Eesti inimestest alustasid trenni tegemisega kodustes tingimustest ning kümnendik (10%) hakkas tervisesporti harrastamas värskes õhus. 2% märkis, et võttis ette lausa täiesti uue spordiala proovimise,“ sõnas Bite.

„Kuna 43% inimestest märkis, et kasutab mõnda terviserakendust, siis kindlasti leidsid paljud eriolukorra liikumispiirangute ajal neist palju soovitusi ja motivatsiooni,“ lausus Bite. „Ligi kolmandik (33%) küsitletutest on märkinud, et just rakenduste kasutamine motiveerib neid rohkem sportima.“

Käesoleva aasta juulis läbiviidud uuringus osales Eestis 1003 inimest vanuses 18-64.